Ahhoz képest, hogy elvileg ma, azaz május 3-án kellett volna megjelennie, a Rambo: The Video Game szép csendben lekéste a saját premierjét. Szerencsére a jeles dátumról nem feledkeztek meg a Reef munkatársai, és ha játékkal nem is, egy klassz új képpel, meg pár friss információval megörvendeztették a várakozó rajongókat.

A Rambo: The Video Game összesen 25-féle ellenfelet vonultat fel, a pályák többféle úton is teljesíthetők, és nagy szerep jut a harcban a taktikának -- akik látták az első vagy a legutóbbi Rambo-filmet, tudják, hogy John nem egy eszetlen vadállat, hanem igazi ragadozó, ám ezt a tulajdonságát a Rambo: The Video Game-ig a legtöbb játékos adaptáció nem domborította ki. Várhatók "mini-küldetések" és QTE-k is, és persze a környezet is interaktívnak ígérkezik, azaz állíthatunk csapdákat és kihasználhatjuk a terep nyújtotta lehetőségeket.

Mivel a játék a filmekre épül, ezért az olyan jelenetek, mint a rendőrőrs felrobbantása az adaptációban is visszaköszönnek, a mát említett QTE-k pedig a filmek főellenfeleivel vívott bunyók újraalkotásában játszanak kulcsfontosságú szerepet. Fegyverek terén a robbanófejes íjtól kezdve a csöndes gyilkos késen át (mely egyébként az ölés nélküli továbbjutást is biztosíthatja) egészen az M60-as géppuskáig minden a rendelkezésünkre áll, sőt, járműves szakaszok is várhatók.

Ez eddig felettébb jól hangzik, és a fenti kép is egy lopakodásra kihegyezett, okos akciójátékot sugall. A grafika elsőre pofás, a dzsungel részletessége még most, a Crysis-trilógia után is igényesnek mondható. Bár a Rambo: The Video Game körüli csönd aggasztónak hat, azért bízzunk benne, hogy a Reef meglep bennünket, és végre nem egy összedobált adaptációt kapunk. A pontos megjelenés és a PC-s változat gépigénye egyelőre nem ismeretes.

Rambo: The Video Game -- megjelenés: 2013; gépigény: nem ismert