A S.T.A.L.K.E.R. 2-ből kialakult Survarium igen ígéretesnek tűnik, igaz, eddig jobbára csak művészi munkákat és a környezetet bemutató képeket láttunk a volt GSC-sekből verbuválódott Vostok Games MMOFPS-éből. A mai napon viszont elindult a hivatalos alfateszt, és a srácok kiadták az első két, tényleges játékképet is.

Az alfaváltozat tesztelése persze meghívásos alapon történik, a jelentkezők közül kiválasztott szerencsések a napokban fogják megkapni az e-mailt a felvételről. A Survarium ugyanakkor koránt sincs még kész: az alfa mindössze a PvP komponenst foglalja magába, két frakcióval játszhatunk (Scavengers és Black Market), illetve 11 fegyver és oldalanként három egyedi felszerelés jelenti a korai arzenálunkat. Az alfa elméletileg még bővülni fog PvE és kooperatív elemekkel is, az év végén várható nyílt béta azonban egy ideig még csak PvP-t fog tartalmazni. (Az 1.0-s, teljes verzió a béta után másfél évvel készülhet el, azaz valamikor 2015-ben.)

Az eddigi képek egy egész látványos shootert ígérnek, ami hangulatában nagyon közel áll a Stalker-sorozathoz. A házi készítésű Vostok Engine-t direkt az internetes játékhoz fejlesztették, így remélhetőleg a netkóddal sem lesz sok gond.

A Survariumról a májusi, csütörtökön megjelenő PC Guruban olvashattok kétoldalas előzetest (a teljes játékról itt találtok infókat), valamint szintén két oldal erejéig a fejlesztőket is interjúvégre kaptuk. Az ukránok MMOFPS-e free-to-play lesz, a csapat pedig zsigerbúl irtózik a pay-to-win koncepciótól -- a további részleteket megtaláljátok a magazinban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Survarium -- Megjelenés: 2015 -- Gépigény: nem ismert