Tavaly július végén Lightwalker írta meg, hogy a nagy N több, mint 10 millió Wii U-t értékesített. Akkor a japán vállalat nem volt igazán bőbeszédű az eredményeit illetően, de most kiadtak egy jóval részletesebb jelentést, ami az eladások több részterületére rávilágít.

A Wii U eladások 2015. december 31-ig elérték a 12,6 millió egységet, ami durván kétmilliós növekedést jelent (év közepén 10,73 millió volt csak), és azt is megtudtuk, hogy a Splatoon, és a Super Mario Maker is remekül fogy. Utóbbiból 3,34 milliót vettek meg az emberek a szeptemberi premier óta, de a Nintendónak az igazán nagy pénzt az Amiibo figurák hozzák, amiből már 20 milliónál is többet adott el a vállalat, ami szintén több milliós növekedést jelent. Az Amiibo kártyákból 21,5 millió fogyott.

A Nintendo 3DS-ből 2011-es premierje óta 58 millió egység kelt el, a kézikonzolra készített játékokból pedig 265 millió. Nem szabad elfelejteni, hogy idén valószínűleg érkezik a Nintendo NX is, az  erre utaló bizonyítékot éppen pár nappal ezelőtt írtam meg.

nintendo-nx-logo.jpg