A FIFA Soccer Blog munkatársai egészen az EA Canadáig mentek a FIFA 13-mal kapcsolatos kérdéseikkel, melyeket egyébként a közösség szavazatai alapján gyűjtöttek össze. Az EA ennek eredményeként először beszélt nyíltan az őszi fociprogram egyjátékos módjáról, mely még a remek FIFA 12-nél is pazarabb szimulátort vetít előre.

Az első és legnagyobb változás, hogy menedzsermódban játszva nem csak a klubokat, de a nemzetközi csapatokat is szárnyaink alá vehetjük, ha eleget bizonyítottunk. A menedzserként nyújtott teljesítményünk kihat majd a nemzetközi ajánlásokra, a sajtó pedig minden eddiginél hamarabb nyomot fog, szóval nem árt figyelni az újságírók reakcióit.

Új funkció, hogy a játékot kommentáló Alan McInally és Geoff Shreeves a saját ligánk egyéb játékait audionapló formájában adja elő. Ráadásul immár a Player Stories mód is fontosabb szerephez jut: havi bontásban kapjuk a történeteket, hogy kiszűrhessük a rossz időszakban járó, vagy épp tényleg gyenge focistákat. Ez persze a nemzetközi csapatokat is érinti.

A Be a Player is változik. Az első meccsek alkalmával teljesíteni kell a menedzserünk követeléseit, majd később négy meccsenként is bizonyítanunk kell, hogy megérjük a pénzünket. Mi több, nem lehet majd olyan gyorsan drága csapathoz kerülni, mint eddig. Minden meccs végén meghallgathatjuk majd a BBC Final Score összefoglalóját, mely a teljesítményünket is górcső alá veszi.

A cserék is módosulnak, immár a CPU-tól is kérhetünk ilyet, sőt, ha a gép ajánl pénzt egy játékosért, akár alkudozhatunk is vele. Ez egyben fejlettebb mesterséges intelligenciát is jelent.

A játék októberre várható -- reméljük, hogy képes lesz valódi újdonságként hatni a játékosokra.