• A Hatalom Gyűrűi alkotói írták a Star Trek 4 forgatókönyvét, de a projekt 2018-ban leállt
  • A 4. rész az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagra emlékeztetett volna
  • A meghiúsult történet szerint George Kirk halálakor át akarta sugározni magát felesége hajójára
  • A transzporterben megmaradt a másolata, aki felnőtt fiával találkozott volna a filmben

Jelenleg rendezőt keres az új Star Trek film, aminek premierjét Matt ShakmanFantastic Fourhoz való – távozása miatt máris elhalasztották. Egyelőre arról sem érkeztek hírek, miről szól majd a következő felvonás, az Esquire viszont kiderítette, hogy milyen forgatókönyvet szánt a negyedik résznek J.D. Payne és Patrick McKay. A Hatalom Gyűrűi alkotói a 2016-os Mindenen túl sikerén felbuzdulva kezdték el tervezgetni az új felvonást, aminek a munkálatai 2018-ban megszakadtak, és egészen mostanáig szüneteltek.

„Az volt az alapötlet, hogy a Star Trek világában egy furcsa kozmikus jelenség miatt [Chris Pine és Chris Hemsworth karakterei] egyidőssé válnak. Nagyszabású apa-fiú űrkaland lett volna – Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag az űrben” – ecsetelte lelkesen egykori elképzeléseit McKay. Keserű tanulságként tette hozzá, hogy hiába volt nívós ötletük, eredeti antagonistára vonatkozó elképzelésük, megtapasztalták, hogy a kiemelt címek számára manapság nem jó a széljárás. Ezért is fordultak inkább a televíziózás és A Gyűrűk Ura sorozat felé.

chris-pine-chris-hemsworth-star-trek-beyond.jpg
(A kép forrása: Vanity Fair)

Payne és McKay elárulták, hogy koncepciójuk szerint George Kirk átsugározta volna magát felesége és újszülött gyermeke mellé, mielőtt hajója, a Kelvin részlegesen felrobbant. A transzporter „felszívta” George alakját a saját felhőjébe, de nem sugározta át a másik oldalra. Végül ez a másolat kerül elő, amikor James és az Enterprise legénysége átkutatja a régi hajót, csakhogy a legendás apa nem tudja, mi történt vele és hogy éppen saját fiával találkozik. Nektek hogy tetszik a kacifántos filmterv? Örülnétek, ha az ötletgazdák vászonra vihetnék történetüket?