Több mint másfél millió forintos összdíjazással indul a TFT Star Cup Magyarország 2023, a Riot Games hivatalos magyar Teamfight Tactics versenye 2023 februárjában. Az impozáns díjazás mellett, az esemény két legjobbja kvalifikálja magát a TFT világbajnokság előszobájának számító Golden Spatula Cupra.

tft.png

A 2022-es első, nagysikerű TFT Star Cup után idén ismét a népszerű profi játékossal, Brozillával együttműködve érkezik a legnagyobb hazai Teamfight Tactics verseny. A Star Cup-ra ezúttal is két módon lehet jelentkezni: a legmagasabban rangsorolt 8 hazai játékos automatikus meghívást kap, a többi versenyző pedig nyílt selejtezőkön keresztül bizonyíthatja rátermettségét. A nyílt selejtezők 2023. február 10-12. között, valamint február 17-én zajlanak, a rájátszás február 19-én, a nagydöntő pedig március 19-én lesz. A mérkőzéseket Brozilla élőben közvetíti saját Twitch csatornáján

A 4300 eurós (átszámítva több mint 1.500.000 Ft) összdíjazásból a legjobb 8 játékos részesül, de a bajnokság két legeredményesebb versenyzője a Golden Spatula Cup eseményre is kvalifikálja magát, ahonnan közvetlenül kijuthatnak a hivatalos TFT-világbajnokságra.

A Teamfight Tactics egy, a League of Legends univerzumában játszódó, körökre osztott auto-battler játék, ahol az egyedileg összeállított csapatoddal az a cél, hogy te maradj talpon a legvégén. A magyar játékosok kifejezetten eredményesnek mondhatók a játékban, a 2022-es világbajnokságon Forray "NoelTFT" Noel egyedüli magyarként a 20. helyen zárt, ezzel több mint 5500 dollárt nyerve.