Az ünnepek közeledtével a hétköznapok egyre lassabban telnek, ráadásul itt a hideg, a sötétség is előbb száll le – elég depresszív a tél így belegondolva. De a borút könnyű elkerülni néhány izgalmas játékkal. Hogy nincs pénz rájuk? Sebaj, ezen a héten is figyelmetekbe ajánlunk pár ingyenes jószágot, amik lehet, hogy nem bírnak a Battlefield gyönyörű grafikájával vagy a Call of Duty izgalmaival, de mindenképpen megérnek egy próbát.

Hétfő – A Landlord's Dream

Az A Landlord's Dream egy sci-fi kalandjáték, amely egy lepukkant apartmankomplexumban játszódik. A cyberpunk vonalat képviselő program Phillip K. Dick legjobbjait idézi meg. Mi egy kiber-muzsikust alakítunk, aki egy szép nap arra ébred, hogy az összes ketyeréje megbolondult. Mivel a művészetéhez ezekre a mütyürökre szükség van, helyre kell őket hoznia, ám ez nem is egyszerű feladat. Rendkívül hangulatos program, érdemes kipróbálni, pláne, ha szereted a Szárnyas fejvadászt.

 a-landlords-dream.jpg

Kedd – The Tower at Tortenna

A The Tower at Tortenna egy fejtörőkkel és rengeteg toronnyal felvértezett sétaszimulátor, ennek köszönhetően a bóklászást főleg függőleges irányokba végezhetjük, a megszokott vízszintes helyett.

 the-tower-at-tortenna.jpg

Szerda – A Bright Light in the Middle of the Ocean

És álljon itt még egy sétaszimulátor az A Bright Light in the Middle of the Ocean képében, amelyben egy világítótorony körüli tájat fedezhetünk fel, sok használható eszközzel, mint például egy messzelátó. Ráadásul a játék meglehetősen színes, így jól egyensúlyozza a sötét téli délutánokat.

 a-bright-light-in-the-middle-of-the-ocean.jpg

Csütörtök – Short Trip

A Short Trip egy böngészőben játszható program egy tökéletes idegnyugtató. Az egyetlen dolgunk benne, hogy egy vonatvezetőt alakítva a pálya egyik végéből elvonatozzunk a másik végéig. Persze azért közben nem árt megállni, hogy felvegyük és letegyük utasainkat. Mindehhez remek hangok és stílusos grafika társul.

short-trip.jpg

Péntek – Vapormaze

A Vapormaze egy igen különös kinézetű shooter, amiben két fegyvered van – egyik egy szabvány lézerpisztoly, tizenkettő egy tucat, a másik viszont egy rugós-golyós eszköz, ami az ellenség eliminálása mellett a játékban szembe jövő logikai feladatok megoldásában is segítségünkre lehet.

vapormaze.jpg