Reméljük mostanra mindenki kijózanodott, és elfogadta tényt, hogy újabb 365, javarészt munkával és iskolával eltöltendő nap következik. De hogy ne legyen olyan lehangoló a helyzet, megint egy adag ingyenesen letölthető játékot szedtünk össze.

Hétfő - Where is 2018?

A Where is 2018? több kérdést is felvet, hogy csak egyet mondjunk, már az rejtély, hogy miért éppen a mikulás keresi az új esztendőt. A rövidke játékban néhány egyszerűbb fejtörő megoldása vár ránk, melyeket hógolyók bevetésével és némi ugrálás árán könnyedén abszolválhatunk. A végére talán az is kiderül, hogy hol van 2018?

where-is-2018.jpg

Kedd - Post/Capitalism

A Post/Capitalism nem is annyira játék, mint inkább egy interaktív művészi alkotás (talán), jobb esetben gondolatébresztő, rosszabb esetben teljesen hidegen hagy. Egy kis városka különböző pontjaira kattintva dönthetjük el, hogy mit hagynánk meg és mit nem – persze mindent nem lehet a visszájára fordítani.

post-capitalism.jpg

Szerda - Fanbots

A Fanbots egy point-and-click kalandjáték, melyben egy csapat robot vetődik Koruuna bolygójára azzal a feltett szándékkal, hogy elfoglalnak egy elhagyott stúdiót és újraindítják kedvenc tévésorozatukat. A teljes szinkronnal és számos utalással felvértezett játék kellemes kikapcsolódás lehet a stílus kedvelőinek.

fanbots.png

Csütörtök - Zero-K

A Zero-K egy stratégiai játék, melynek különlegessége, hogy mind az egységek, mind a lövedékek fizikaiag szimulálva vannak, és a terep is dinamikusan rombolható. A kooperatív mókával és terjedelmes kampánnyal felvértezett játékra érdemes egy pillantást vetni még akkor is, ha nem a grafikája miatt fogjuk szeretni.

zero-k.jpg

Péntek - Burke and Hare

Ki ne szeretett volna sírrabló lenni megakadályozni a zombivész kitörését a potenciális zombijelöltek (értsd: holtak) kiásásával? A Burke and Hare erre most lehetőséget ad, csak az őrök ne vegyenek észre... Burke and Hare egyébként két sorozatgyilkos volt a XIX. századi Edinburgh-ben, akik áldozataik a holttestének egy anatómiaprofesszor számára való eladásával igyekeztek haszonra szert tenni. Morbid, de igaz.

burke-and-hare.png