Elmúlt a karácsony, a mai este szertelen mulatozása után pedig újra várnak ránk a szürke hétköznapok. Hogy az ünnepek után mégis kicsit könnyebb legyen visszaszoknia munkába vagy iskolába, vessetek egy pillantást ezekre az ingyenes játékokra!

Hétfő – The Monster Inside

Mi mással lehetne kezdeni az évet, mint egy komor hangulatú, detektíves, nyomozós mókával? A The Monster Inside sajnos eléggé rövid, ráadásul inkább novella, semmint játék, mert olyan sok interakciót nem igényel, de a fejlesztőknek így is sikerült alárakniuk egy jópofa sztorit egy egész szép csavarral a végén. Ha bejön a noir hangulat, mindenképp tegyetek vele egy próbát!

monster-inside-01.jpg

Kedd – Bendy and the Ink Machine

A Bendy and the Ink Machine egy horrorjáték, mely egy rég elhagyatott animátor stúdióba invitálja a játékosokat. Főhősünk, Henry, azért látogatja meg ezt a helyet, hogy leszámoljon a múltja démonjaival, azonban hamarosan már csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: ki akar jutni erről az átkozott helyről bármi áron.

bandy-01.jpg

Szerda – Blameless

Hét közepére jutott némi misztikum is a Blameless képében. Ebben a játékban egy szabadúszó építészmérnököt alakítva kell megszöknünk egy rejtélyes férfi elől különféle puzzle feladatok megoldásával. A program sajnos elég rövid, de így is kifejezetten élvezetes, abszolút megéri vetni rá egy pillantást.

blameless-01.jpg

Csütörtök – Storyseeker

Az előző két címmel ellentétben a Storyseeker egy kifejezetten békés, nyugodt játék, ahol minimalista stílusban megrajzolt tájakon bolyongva kell felfedeznünk a háttértörténetet. Bár elsőre nem tűnik olyan nagy számnak, az egyszerű felszín alatt egy nagyon hangulatos világ lapul, ami szinte könyörög azért, hogy valaki fedezze fel.

storyseeker-01.jpg

Péntek – Serena

Péntekre pedig itt ez a kellemes, kifejezetten érdekes történettel nyakon öntött point and click kalandjáték. A Serena főszereplője egy férfi, aki egy Isten háta mögötti kis házban várja felesége, Serena, visszatérését. Már maga sem tudja, hogy mióta ül nyugton, azonban egy idő után nem bírja tovább, és elkezdi felfedezni a házat, ezzel együtt pedig a feleségével kapcsolatos emlékeit is. 

serena-01.jpg