Megérkezett az Anno 2205 ingyenes kiegészítője, a Veteran’s Pack, ami elsősorban azoknak szól, akik már a csúcsra értek az alapjátékban. A DLC egy komolyabb nehézségi szintet hoz, amit egyaránt kipróbálhatunk a megkezdett játékunkban és egy friss kampányban is.

Ezen kívül új küldetések is érkeztek, lehetőséget kapunk arra, hogy erőforrásokat kivonjunk a fogyasztásból, könnyebbé vált az egyes szektorok épületeinek megtekintése, illetve hibajavítások és teljesítménynövelés is érkezett.

anno-2205-veterans-pack-dlc.jpg

A Veteran’s Pack azonban nem az egyetlen ingyenes kiegészítő, májusban ugyanis megjelenik a Big Five Pack, ami az Economic Warfare-rel egészíti ki a játékot. Ebben az öt legnagyobb vállalattal vesszük fel a harcot, hogy minél több részvényükre tegyük rá a kezünket, de közben ügyelve arra, hogy ne kebelezzen be egyikük sem. Emellett bemutatkozik a Sector Effects, ami permanens, pozitív vagy negatív hatást gyakorol a szektorokra. 

Végezetül: júniusban jelenik meg az Orbit. Ez már egy fizetős csomag lesz, ami külön vagy a Season Pass csomag részében szerezhető meg, a birtokában pedig moduláris űrállomást létesíthetünk.