• 2022. december 16-án debütál az Avatar 2
  • Nagyrészt víz alatt játszódik a cselekmény, így is rögzítették a képeket
  • Neytiri és Jake befogad egy embergyereket sajátjai mellé
  • Konfliktus támad a különböző származású gyerekek között

A hatvanhét éves James Cameron az Avatar második részében ismét forradalmi megoldásokhoz nyúl. Mi is írtunk különleges technikával, jobbára víz alatt rögzített felvételeiről, amiknek illusztrálására néhány werkfotót is mellékelt a produkció. Ezeken feltűnik többek közt a Pandora bolygón újonnan megismert vízi faj, a Metkayinák. Egyelőre nem tudni, hogy a hüllőszerű tengeri állatokon lovagoló lények konfrontálódnak-e majd a Na'vikkal, Jon Landau producer Empire-nek adott interjújában viszont ismertette a történet más részleteit.

mv5bmtmxotewndcxn15bml5banbnxkftztcwotg0mtuznav1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az alapszituáció szerint tizennégy évvel az első rész cselekménye után járunk, amikor Neytiri és Jake már családot alapított. Sajátjaik mellé befogadnak egy ember gyereket is, a Spider néven becézett Miles Socorrot. Az egyik fő konfliktust a fiú és mostohatestvérei közti faji különbségek okozzák majd. Jake szeretettel bánik a gyerekkel, Neytiri viszont apjának gyilkosát látja minden emberben. „Olyanok ők, mint egy modern vegyes származású pár, akiknek a gyerekei valószínűleg úgy érzik, hogy nem tartoznak semelyik világhoz sem” – ecsetelte Landau.

A producer egyébként egy képet is hozott magával Spiderről, akit az első fontosabb szerepében látható Jack Champion alakít.

fheoklsx0aq5arr.jfif
(A kép forrása: Empire)

A tervek szerint 2022. december 16-án debütál majd a film, amit 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban követnek az új epizódok. A második rész főszerepeiben visszatér Sam Worthington, Zoe Saldana és Sigourney Weaver. Kate Winslet egy Metkayinát alakít majd, illetve feltűnik a vásznon Jemaine Clement és Michelle Yeoh. Ti várjátok már a premiert?