• 2022. december 16-án debütál az Avatar 2
  • Nagyrészt víz alatt játszódik a cselekmény, így is rögzítették a képeket
  • Egy új fajt ismerünk meg a Na'vi bolygón
  • Forgatási és jelenetfotók érkeztek

James Cameron több nagy pályatársához, például Ridley Scotthoz és Steve Spielberghez hasonlóan továbbra is aktívan alkot Hollywoodban. A folytatások hercege, a Piranha 2, az Alien 2 és a Terminátor 2 rendezője, aki egyébként íróként jegyzi a Rambo 2-t is, ezúttal az Avatar második részén – és további három epizódon – dolgozik. Entertainment Weekly-nek adott interjújában beszélt a science-fantasy szériáról.

A hatvanhét éves rendező elárulta, hogy a második rész cselekménye tizennégy évvel a nyitány után, nagyrészt víz alatt játszódik majd. Utóbbi miatt a stáb búvárleckéket vett, illetve speciális kamerákat kellett használni a felvételekhez. Kollégái eleinte a szárazföldi rögzítés mellett kardoskodtak, Cameron viszont a valósághű képalkotás jegyében ragaszkodott „vizes” koncepciójához. Egy próbát tettek, amikor száraz képeket effekteztek, a végeredmény viszont meggyőzte alkotótársait is.

148.jpg
(A kép forrása: Port)

Élcelődve mesélte, hogy „ha az Avatar nem hozott volna olyan rohadt sok pénzt”, soha nem csináltak volna a víz alatti forgatáshoz hasonló őrültséget. „Amikor nem filmezem, az óceánnal foglalkozom. És ha össze tudom kapcsolni a két fő szenvedélyemet, az óceánkutatást és a filmkészítést, miért ne tenném?” – tette fel a költői kérdést.

Néhány forgatási és jelenetképet, valamint kapcsolódó információkat is közölt a rendező a filmből. A folytatásban egy új vízi fajt, a Metkayinákat ismerjük meg a Na’vi bolygón, akik hüllőszerű vízi lényeken lovagolnak. Úgy tűnik, hogy a 20th Century Studios nem sajnálta a pénzt a produkcióból, ami nem is meglepő a 2009-es mozi kétmilliárd dolláros bevételének tükrében. Egyetlen problémával küszködik az új film, jelezte a rendező: járvány idején kétséges, hogy megtérül-e az a rengeteg pénz, amit egy ilyen nagyprodukcióba fektetnek. „Ki tudja? Nagy kockavetés az egész.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

2022. december 16-re tűzték ki a premiert, amit 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban követnek az új epizódok. A második rész főszerepeiben visszatér az immár gyerekekkel büszkélkedő Jake Sully és Neytiri szerepében Sam Worthington és Zoe Saldana, illetve Sigourney Weaver. Kate Winslet egy Metkayinát alakít majd, illetve feltűnik a vásznon Jemaine Clement és Michelle Yeoh.

james-cameron-194721.jpg
(A kép forrása: ComicBook)