• Három mod jelenik meg az XCOM 2-vel
  • Mindegyik a Long War fejlesztői hozták össze
  • Kisebb modok, de érdekes módon finomítanak a programon

Még meg sem jelent az XCOM 2, de máris elkészültek az első modok. A Firaxis a múlt hónapban jelentette be, hogy a népszerű Long War mod fejlesztőit fogadták fel arra, hogy készítsék el a folytatás legelső rajongói alkotásait, a csapat pedig örömmel vállalta a feladatot.

A kollaboráció tavaly szeptemberben kezdődött, most pedig bemutatkozott ennek gyümölcse, pontosabban, gyümölcsei, merthogy három mod is készült. Az egyik egy géppisztoly, ami ugyan viszonylag kicsit sebez, és kevés töltényt lő ki egy tárral, cserébe gyorsabb mozgást tesz lehetővé, és nehezebb észrevenni azt a katonát, amelyik ezt használja. A másik mod egy új ellenfelet mutat be: a Muton Centurion a társainak segít egyedi képességeivel. A harmadik moddal pedig a katonáinkat új perkekkel ruházhatjuk fel. Íme, egy kis bemutató a Eurogamer jóvoltából:

A fejlesztők nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy az XCOM 2-höz is készítsenek egy Long War kaliberű modot, ám nem lennénk meglepve, ha erre sokat kellene várni. A csapat nemrég nyitotta meg a saját stúdióját, ahol egy űrlényes grand strategy formálódik éppen.