• Közzétették a januári eladási toplistákat az Egyesült Királyságra vonatkozóan
  • A fizikai játékeladások 21%-ot gyengültek, a digitálisak 4%-ot erősödtek
  • A Grand Theft Auto 5 fogyott a legjobban

Megérkeztek a legfrissebb játékeladási adatok az Egyesült Királyságból, melyek azt mutatják, hogy januárban 2.13 millió szoftver fogyott a briteknél - ebben a fizikai és a digitális eladások is benne vannak.

Ez 8 százalékos gyengülés 2019 januárjához képest, ugyanakkor ez főleg a fizikai eladások 21 százalékos visszaesésének tudható be, a digitális eladások ugyanis erősödtek majdnem 4 százalékkal. Ez bizonyára a gyengébb évkezdetnek tudható be, hiszen amíg tavaly a Resident Evil 2-vel és a New Super Mario Bros. U Deluxe-szal indult az év, addig idén a Dragon Ball Z: Kakarot volt a legnagyobb januári megjelenés.

A hónap legjobban teljesítő címe a még mindig brutálisan jól fogyó Grand Theft Auto 5 lett, megelőzve a Call of Duty: Modern Warfare-t és a FIFA 20-at. A digitális toplista élmezőnye is így néz ki, míg a boltokban a Call of Duty: Modern Warfare volt a legnépszerűbb, megelőzve a Star Wars Jedi: Fallen Ordert és a FIFA 20-at.

BRIT SZOFTVERELADÁSOK, 2020 JANUÁR

  1. Grand Theft Auto 5
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. FIFA 20
  4. Star Wars Jedi: Fallen Order
  5. Dragon Ball Z: Kakarot
  6. Star Wars Battlefront 2
  7. Tom Clancy's Rainbow Six Siege
  8. Red Dead Redemption 2
  9. Just Dance 2020
  10. Minecraft
  11. EA Sports UFC 3
  12. Need For Speed Heat
  13. Luigi's Mansion 3*
  14. Monopoly Plus
  15. Borderlands 3
  16. Uno
  17. Mario Kart 8 Deluxe*
  18. Resident Evil 2
  19. Marvel's Spider-Man
  20. The Sims 4

*digitális eladások nélkül

januarban-is-szarnyalt-a-gta-5-mikozben-tovabb-nonek-a-digitalis-eladasok.jpg

A kiadók közül az EA örülhet a legjobban, amely 15 százalékos piacrészesedést ért el. Ha viszont a fizikai eladásokat nézzük csak, akkor magasan a Nintendo a legjobb 21 százalékkal, ami azért lényeges, mert a digitálisan értékesített first-party Nintendo-játékokat nem tartalmazza az összesítés.

A platformoknál a PS4 uralkodik 43 százalékkal, míg Xbox One-ra 26 százaléka, Switch-re pedig 16 százaléka fogyott az eladott szoftvereknek. Ha a fizikai eladásokat nézzük, akkor a Switch itt is jobban áll, 31 százalékkal, nem sokkal lemaradva a PS4-től (37%) és megelőzve az Xbox One-t (24%).

Jelentőset zuhantak a hardvereladások: 42 százalékkal vettek kevesebb gépet, mint egy éve. A legnépszerűbb platform nem meglepő mód a Switch volt, azon belül is a Switch Lite volt a legjobban teljesítő kiszerelés.

Támogasd te is a PC Gurut!