• Elkezdték a jegyek árusítását az idei Gamescomra
  • Később elmondták, hogy figyelemmel követik a járványhelyzetet

Számos rendezvény elmaradt már a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben a videojáték-iparban is, az eddigi legfájóbb bejelentésre pedig pár nappal ezelőtt került sor, amikor is kiderült, hogy egészen biztosan nem rendezik meg júniusban az E3-at Los Angeles városában. A GDC után tehát újabb esemény marad el, ezek után pedig joggal merül fel a kérdés, hogy mi lesz az augusztusi Gamescommal?

jarvany-ide-vagy-oda-igy-is-megkezdodott-a-jegyvasarlas-az-idei-gamescomra.jpg

A kölni rendezvény szervezői igencsak érdekes választ adtak a fentire azzal, hogy az E3 lefújását követő napon megkezdték a jegyárusítást a 2020-as Gamescomra. Nemcsak az időzítés fura, hanem az is, hogy a hivatalos közleményben egy szóval sem említik a járványt - annak ellenére, hogy Angela Merkel német kancellár néhány napja úgy fogalmazott, hogy Németországban 60-70 százaléka megfertőződhet a népességnek a szakértői vélemények szerint, ha nem javul a helyzet.

Nem véletlen tehát, hogy rákérdeztek a szervezés mellett a helyszínt is szolgáltató Koelnmessénél, hogy mi a helyzet a koronavírus-járvánnyal, melyre azt válaszolták, hogy természetesen figyelik a helyzetet, sőt, három tervezett rendezvényt már el is halasztottak. A Gamescom azonban egyelőre nincs köztük, és továbbra is az eddigi ütemben zajlanak az előkészületek - augusztusig azonban még sok minden változhat...

Támogasd te is a PC Gurut!