Április 24-e lesz az a dátum, amit a hónapban még várni fogunk, három új cím és egy újrakiadás napja is lesz a hónap utolsó keddje. Az persze már más kérdés, hogy kinek mennyire lesznek ínyére a megjelenések, de a Mechwarrior univerzum visszatérésére mi már nagyon vártunk, az pedig már csak hab a tortán, hogy első lépcsőben egy stratégiai játékra tehetjük rá a mancsunkat.

BattleTech

  • Mikor: április 24
  • Mire: PC

A BattleTech a klasszikus BattleTch asztali társasjáték univerzumában játszódik. Az emberiség régen kirajzott az univerzumba, és a 3025-ös év háború tépázta, óhatatlanul recesszióba zuhanó időszakában a Belső Szféra irányításáért vívott küzdelembe szállhatunk be. Zsoldosként a hatalmas és egyre ritkább jelenségnek számító 'Mechek pilótáinak csapatát irányíthatjuk majd ebben a körökre osztott taktikai játékban.

battletech-zsoldosok.jpg

Frostpunk

  • Mikor: április 24
  • Mire: PC

A This War of Mine alkotóinak legújabb játéka most nem a háborús övezetben rekedt civilek egy kis csoportját bízza ránk. A Frostpunk ennél jóval magasabbra teszi a lécet: az emberiség utolsó városának igazgatását bízza ránk egy alternatív, steampunk világban, melyet lassan elér a vég . A folyamatosan lehűlő bolygó nyújtotta kihívásokon túl piciny társadalmunk mindennapi nyűgjeivel is meg kell bírkóznunk.

Adventure Time: Pirates of the Enchiridion

  • Mikor: április 24
  • Mire: PC, PS4, Xbox One, Switch

Az idehaza „Kalandra fel!” címen futó Adventure Time rajongótábora igen népes, felnőttek és gyerekek egyaránt akadnak a rajongók között. Nem csoda hát, hogy már egészestés filmet és több játékot is kapott már az univerzum, mely utóbbiak sorához most újabb cím csatlakozik. A Pirates of the Enchiridion során Oooo földjét ellepi a víz, nekünk pedig újfent fel kell fednünk a rejtélyt, hogy megmentsük a világot.

adventure-time-pirates-of-enchiridion.jpg

South Park: The Fractured but Whole

  • Mikor: április 24
  • Mire: Switch

A South Park: The Fractured but Whole a nagysikerű The Stick of Truth folytatása, amelyben ismét a New Kid (vagy ahogy Cartman hívta: Douchebag) bőrébe bújhatunk, hogy csatlakozzunk Cartmanhez, Kyle-hoz, Stanhez, Kenny-hez és Buttershez, ám ezúttal nem egy fantasy szerepjáték keretében, hanem szuperhősökként. A South Park szuperhőst játszó gyerekeit jövő héttől már a buszra/vonatra is magunkkal vihetjük, csak egy Nintendo Switch kell hozzá.