Nem tudom, feltűnt-e, de ez a három hónap mindig rettentő gyorsan eltelik. De lehet, hogy csak nekem tűnik így, mivel a Gurunál havonta van lapzárta, emellé pedig igazi kihívás beékelni a Borzongást is, és emiatt bizony néha még a napok is egybefolynak. Akkor viszont ez azt is jelenti, hogy te már tűkön ülve várod a megjelenést. Remélem, így van. Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy mi is így várunk minden egyes számot. Hogy saját gyermekünkként a kezünkbe vegyük, először lássuk meg a szülőszobából (nyomdából) kiérkezve. Pláne, hogy a címlapot is díszítő Sóhajokat még rögtön az előző szám megjelenése után láttam, akkor írtam meg a 4 oldalas cikket, amit azóta szerettem volna mindenkinek megmutatni. Azok után is, hogy egy hét után kiderült, mekkora bukás. És nem, ez nem a film minőségét mutatja. Sajnos. De nem temetni jöttünk, hanem ünnepelni, bizonyítja ezt a tartalom és még rengeteg más összetevő is. Többek között az előfizetői nyereményjátékunk is, ami a tavalyihoz hasonló.

borzongas1901elofizetes.jpg

Mert ugye 2018 elején is volt már egy hasonló lehetőség, miszerint aki előfizet a lapra, az beszáll a nyereményjátékba is (korábbi, még érvényes előfizetők is játszanak), amivel német mediabookokat lehet megszerezni. A darabonként átlagban 10 000 forintos filmek igazi gyűjtői darabok, és élvezetüknek csak a nyelvtudás hiánya szabhat gátat. Angol vagy/és német nyelvismeret tehát nem árt. Arról egyébként ne is beszéljünk – vagyis de, pont, hogy beszélnünk kell róla –, hogy még nyereményjáték nélkül is megéri előfizetni. Egy lap ugye 1490 forint, az négy számnál majdnem 6000, de előfizetéssel 4900 forint a teljes éves felhozatal, miközben a postai kiszállítással sem kell foglalkozni, az újság házhoz jön. Éppen ezért továbbra is csak ajánlani tudjuk az előfizetést, aminél egy ideje már pólóval együtt is megkaphatjátok a következő 4 számot. Figyelem, a 2019/01-es lapot már nem biztos, hogy bele tudjuk venni az új előfizetésekbe, ezzel kapcsolatban a kiadónál érdemes érdeklődni (elofizetes kukac kezdetű, skorioprint pont hu végződésű e-mail).

Ismét egy jó hír: ha premier előtti összejövetel nem is lesz, valamivel csak készülünk a megjelenés napjára, méghozzá a CreepyShake, a horror-filmek.hu és a vdrome.hu csapatokkal összefogva, akik eddig is szívvel-lélekkel támogatták hazánk egyetlen nyomtatott horrormagazinját. Az összejövetelen (február elsején) nemcsak író-olvasó beszélgetés, kvízjáték várható, de a Borzongás hatodik számát is megvásárolhatjátok, pólót is vehettek (mindkettőt kedvezményesen), valamint videojátékokkal (pl. Resident Evil 2, VR-játékok), filmvetítéssel és elég komoly nyereményjátékokkal is készülünk. Ha esetleg további részletek érdekelnek, vagy csak szimplán még nem tettétek meg, csatlakozzatok zárt csoportunkhoz, nehogy lemaradjatok bármiféle fontos eseményről, nyereményjátékról. 

A részletek

És hogy mit találtok majd a február elsején megjelenő lapban? Nos, egyfelől ott a már bemutatott, teljesen saját címlap (ahogyan eddig, Art Gutierrez és Tringli László, Trinyó Art munkája), mögötte pedig a dizájnhoz illő tartalom vár. Kiemelt figyelmet kap az új Sóhajok, ami bár azonos alapokból táplálkozik, mint Argento klasszikusa, mégis egészen más módon peregnek le az események. Emellett természetesen szinte minden lényeges újdonság szóba kerül, ami az elmúlt hónapokban elérte hazánkat, vagy ha nem érte el, hát külföldi viszonylatban említésre méltó. Így kritikával illettünk olyanokat, mint az Overlord, a Leprechaun Returns, a Bird Box, az Apostle, a Crucible of the Vampire. Utóbbi ráadásul a magazin megjelenésével egy időben kerül bemutatásra, de már decemberben megnézhettük – csak éppen nem adhattunk hírt róla. Aztán ott vannak még az ázsiai különlegességek (ezúttal a hongkongi rape and revenge filmek kerülnek terítékre), valamint a Trash klub, amit szinte mindenki imád, és aminek oldalain ezúttal a legrosszabb zombifilmek kaptak kiemelt szerepet.

És akkor ott van még a retró mellékletünk, a direkt túlzó „extra címlappal” rendelkező visszatekintőnk, amin belül a Hammer klasszikusai helyett most kifejezetten az Amicus-legendákat vesszük elő. De szóba kerül még a születésnapos Re-Animator, a Ház a Kísértet-hegyen, a When a Stranger Calls, a Long Weekend, a Kivégzős, a szintén születésnapos Alien (amiről egészen rendhagyó összefoglalót olvashattok), plusz még egy rakás közismert/elfeledett gyöngyszem és trash móka.  Lesz videojáték, rovatok terén továbbra is a zenére, az érdekességekre, a gonosz és a film kapcsolatára, a könyvekre és képregényekre fókuszálunk, sőt egy újabb rovatot is indítottunk, ami a legnagyobb hatású horrorregényeket mutatja be. Keveseltétek a könyvekkel foglalkozó írásokat, mi pedig odafigyelünk a kérésekre.

borzongas1901nagy.jpg

Ez tehát a Borzongás idei első, hatodik száma. Mint említettem, továbbra is érdemes előfizetni, mivel 4900 forintért az év összes (konkrétan négy) magazinját a megjelenés napjára házhoz viszik. A magazin február 1-én jelenik meg (ha a Posta valamit nem szúr el, előfizetőink előbb megkapják), 1490 forintba kerül, illetve az ESET vírusirtó kód képében egy apró ajándékkal is kedveskedünk, amivel a számítógépet tudjátok megóvni az illetéktelen támadásoktól (és ami amúgy nem olcsó mulatság). Aki még nem tette meg, az információk és szavazások, érdekességek miatt lépjen be a hivatalos csoportba, illetve néha látogasson el honlapunkra. Sőt érdemes a már említett rendezvényünkre is felkészülni, hiszen ott is lehet majd könyvet és filmet nyerni. Hamarosan találkozunk, addig pedig kellemes rémálmokat, jó Borzongást!

Gyakran ismételt kérdések

1. Hogyan fizethetek elő? Mikortól kapom a magazint? Előfizetni a következő négy számra (avagy egy évre, amiben a már megjelent lapok nincsenek benne, hiszen ELŐfizetésről van szó) az alábbi oldalon lehet, illetve az elofizetes kukac skorpioprint pont hu címen (ahol a felmerülő kérdésekben is segítenek - a magazinban lévő telefonszám hirdetésfelvételhez van, nem előfizetési kérdésekre). Előfizetési szándék esetén, a soron következő lapszámot csak akkor tudjuk belevenni az egy évbe, ha a megjelenés előtt két héttel már megérkezett hozzánk az előfizetési díj. http://borzongasmagazin.hu/elofizetes

2. Honnan vehetem meg a magazint, ha az újságosoknál és a hipermarketekben (Interspar, Auchan, Tesco) nem találom? A Borzongás összes száma felkerül a PC Guru webshopjába is, onnan bármikor rendelhetők: https://shop.pcguru.hu/index.php

3. Nem működik az ESET kód, lehetséges, hogy lejárt? Az ESET kód egy extra ajándék, amit a PC Gurunak hála tudunk a magazin mellé adni, és általában a megjelenés környékétől használható fel olyan másfél-két hónapig (ez változó lehet). Utána a kód érvényét veszti.

4. Kit és hol érhetek el, ha bármi kérdésem van? Ahogyan jeleztük, az előfizetések és rendelések kapcsán az elofizetes (kukac) skorpioprint (pont) hu címen lehet érdeklődni, a magazinos egyéb témákban pedig a bojtosg (kukac) pcguru (pont) hu az ideális cím.