• Johnny Depp otthagyta a Legendás állatok harmadik részét
  • Erre a Warner Bros. kérte meg
  • Az eset mögött az áll, hogy Deppet a The Sun 2018-ban feleségverőnek titulálta

Bár a Legendás állatok-filmek eléggé vegyes fogadtatásban részesültek, legalább szereplők terén konzisztensek voltak, és kielégítették a Harry Potter rajongók vágyait, ha nem is minden téren. A harmadik film fölött viszont sötét felhők gyülekeznek, mondhatni, ott van fölötte a Sötét Jegy.

Először is már 2019-ben elhalasztották egy évvel a premiert. Aztán a koronavírus miatt a forgatás el sem kezdődhetett, most pedig Johnny Depp vette a kalapját, aki az előző két részben a főgonoszt és Dumbledore riválisát/barátját játszotta, Gellert Grindelwaldot. Ezzel egyazon időben 2022 nyarára tolták a premier dátumát, hiszen új színészt kell találni a szerepre.

Depp az Instagrammon annyit közölt az esettel kapcsolatban, hogy a Warner Bros. kérte fel a távozásra, és ő tiszteletben tartva ezt vissza is adta a szerepet. Persze nem nehéz az ügy mögötti okokat látni: Deppet 2018-ban a The Sun című brit pletykalap azzal vádolta meg, hogy bántalmazta mostanra volt feleségét, Amber Heardöt. Depp ezért beperelte a búvárlapot, ám a pert ezen a héten, hétfőn elvesztette. A bíróság szerint a lap szerkesztői be tudták bizonyítani, hogy amit állítottak, azok „lényegében igazak”. Depp fellebbez az ítélet ellen.

gellert-grindelwald-johnny-depp.jpg