2013 első felében indul útjára a Command & Conquer bétateszt, mely a neves RTS-széria történelmének leghosszabb tesztüzemének ígérkezik. EA_CIRE, a sorozat nemzetközi közösségi menedzsere a hivatalos blogon adta hírül a kipróbálható verzió érkezését, melynek oka szerinte az, hogy a BioWare Victory munkáját nagyon sok kérdés övezi, melyeket könnyebb megválaszolni magával a programmal, mintsem hosszú factsheetek kiadásával.

A Command & Conquer eredetileg a Generals 2 lett volna, ám az EA vezetése már nem látott akkora potenciált a kilenc éve indult sorozatban, mint hajdanán, és ezért a Generals 2-t csak afféle DLC-vé redukálta egy teljesen ingyen játszható keretprogramon belül, melynek neve szimplán Command & Conquer. EA_CIRE ígérete szerint ez csak most zavaros, később tiszta lesz, miért is jó ez nekünk, sőt, sok-sok új dolog jön majd a játékba, így talán a klasszikus tibérium-univerzum is tiszteletét teszi egyszer.

EA_CIRE a C&C 4-re is kitért. Mivel a kiadó minden várakozását alulmúlta az EALA 2010 tavaszi munkája, új alapokra akarják helyezni a franchise-t, mely nemcsak Yuriról, Kane-ről és a tibériumról kéne szóljon, hanem a remek, dinamikusan fejlődő játékélményről -- ez lefordítva minden bizonnyal azt jelenti, hogy szóló módra nem nagyon kell számítani, maradnak az online csaták, különböző C&C-s környezetekbe ültetve.

A béta részleteiről még nincsenek információk, de jövő év első felében mindenképp indul.


Az eddigi egyetlen videó a Generals 2-ből