• A Halálos iramban női spin-off filmjének forgatókönyve már készül
  • A Universal vezetője szerint rengeteg kiváló női karakter szerepel a szériában
  • Ludacris megerősítette, hogy a sok vagány hősnő megérdemelne egy saját filmet

Vin Diesel sem tudja örökké hajtani a Család szekerét. A Halálos iramban széria kétrészes fináléval zárul hát, aminek első felvonása, a Fast X május 19-én kerül majd mozikba. A fő cselekményszál mellett azonban több spin-off epizódot tervez a produkció. Dwayne Johnson látványos távozását követően is terítéken maradt, sőt Henry Cavillel egészülne ki a Hobbs & Shaw 2, míg mások női főszereplős filmen dolgoznak.

Az értesülést a Universal főnöke, Donna Langley erősítette meg Business Insidernek adott nyilatkozatában. „Akárcsak Vin, magam is szívesen látnék egy női Halálos irambant. Annyi kiváló és csodálatos női karakterünk van a franchise-ban, most Brie Larsonnal bővült a hihetetlen névsor. Örülnék, ha készítenénk egy női epizódot.” Ludacris is hasonlóképp fogalmazott korábban: szerinte elég vagány nő szerepel a Halálos iramban sorozatban, akik megérdemelnek egy egészestés mozit.

jordana-brewster-michelle-rodriguez-and-nathalie-emmanuel90-b8efa143d8ae43f8a369187f2b4540aa.jpg
(A hatodik rész főszereplőnői. A kép forrása: Poeple)

Ki legyen a főszereplő?

Részletekről egyelőre alig szóltak az érintettek, a sajtóban viszont több lehetséges főszereplő neve is felmerült. Sokáig Charlize Theront sejtették befutónak, de Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Helen Mirren és Nathalie Emmanuel szerződtetéséről is beszéltek a források. Brewster és Emmanuel egyébként jelezte a sajtóban, hogy szívesen elvállalná a női spin-off főszerepét. A forgatókönyvet Nicole Perlman, Lindsey Beer és Geneva Robertson-Dworet hármasára bízta Vin Diesel 2019-ben.