• Jön a sugárkövetés az Nvidia GTX kártyáira is
  • Az utolsó Pascal és a Turing architektúra kapja meg a drivereket

A Pascal architektúra 10xx és a Turing architektúra 16xx szériájának minden tagja képes lesz kicsiholni magából a legújabb effekteket, jelentette be sugárzó arccal Jensen Huang, az Nvidia elnök-vezérigazgatója a GTC 2019 során. A trükk nem más, mint a DirectX megfelelő API-jának támogatása driver szinten is (minő meglepetés). Mielőtt azonban mindenkiből az öröm sugározna, kicsit el kell keserítsünk benneteket: a gesztusnak papíron nem sok értelme van, lévén a GTX 1080Ti csupán 18 fps-re képes ott, ahol az RTX 2080 Ti hozza a 60 képkockát másodpercenként.

Halvány reménysugár, hogy ez az “ott” pedig az Nvidia saját tesztjei alapján a Metro Exodus, méghozzá 1440p felbontás mellett, szóval esély még van rá, hogy alacsonyabb felbontáson relatíve játszható élményt hozhatnak a GTX kártyák is. Pláne, hogy ahogy az lenni szokott, az eredményeket játéka és effektsűrűsége válogatja: a Shadow of the Tomb Raider és a Battlefield 5 esetében már jobb eredményeket produkált Pascal csúcskártyája azonos felbontás mellett.

nvidia-gtc-19.jpg

Hogy mindebből mi igaz és mi nem, az majd áprilisban kiderül, hiszen akkor élesednek azok a driverek, melyekkel követhetjük a sugarakat “régi” kártyáinkon is.