Beindult a CES, s már rögtön az első napon bombahírt kaptunk mi, játékosok: az Nvidia a sajtótájékoztatóján bemutatta első hordozható konzolját. A masina az Nvidia Shield nevet kapta, mely a világ eddigi legerősebb mobilprocesszorán, a Tegra 4-en fut. Ebben a lapkában 72 GPU-mag dolgozik, ez az első négymagos ARM Cortex-A15 felépítés, illetve tartalmaz 4G LTE támogatást is. A teljesítményt tekintve az újonc hatszor erősebb, mint az előző generációs Tegra 3, de ez a lóerő kell is, ugyanis az Nvidia Shield nem egy kispályás gépnek ígérkezik.

A megjelenési dátum és ár nélküli konzol a cég megfogalmazása szerint tiszta Androidot futtat, ami azt jelenti, hogy a mobil operációs rendszer minden funkciójához hozzáférünk a játékoktól kezdve a filmekig, de ezen felül gond nélkül tudjuk a személyi számítógépünkön futó tartalmakat egyenesen a konzolra vagy a tévéképernyőnkre streamelni, így a kanapénk kényelméből használhatjuk a Steam Big Picture módot.

Az Nvidia Shield a felépítését tekintve egyébként leginkább egy Nintendo DS-re hasonlít, azzal a nagy különbséggel, hogy ennek csak egy érintésérzékeny képernyője van. Ez a panel 12,7 cm átmérőjű, 294dpi részletességű, 720p felbontásra képes egység, mely felül helyezkedik el. Alul egy hagyományos kiosztást találunk, analóg karokkal és gombokkal, hátul pedig egy MicroSD, egy micro USB, illetve egy 4K felbontást is támogató HDMI foglalat vár minket.

Nvidia Shield