Június többnyire szürke volt időjárás szempontjából, ez a szürkeség azonban nem volt jellemző a magyar PS Store játékkínálatára. A PS4 tulajok remek címek közül válogathattak, hiszen volt minden: békés, delfinnel úszkálós program és véres, brutális akció is. Lássuk, hogy ebben a hónapban mire kellett odafigyelni!

Tour de France 2020

Bár a nagy sportesemények (MotoGP, Forma-1, Tour de France) elindulására még mindig várni kell, PC-n és konzolon már repeszthettünk motoron, június elején pedig nyeregbe pattanhattunk, hogy részt vegyünk a világ leghíresebb kerékpáros körversenyén. A kritikusok szerint ugyan csak egy közepesen jól sikerült játék lett, azonban a műfajában hiánypótló, de így is többet érdemelne.

 

Beyond Blue

A Föld a kék bolygó, ez a kékség pedig a Beyond Blue című játékban tökéletesen tetten érhető: búvárként a Csendes-óceánba kell merülni, hogy felfedezzük annak élővilágát. Lehet delfinekkel, bálnákkal úszni, megnyugtató zenére, ezért ez inkább relaxációs címként funkcionál, így különösen egy fárasztó munkanap után érdemes elindítani az E-Line Media alkotását.

 

The Last of Us Part 2

Hosszú évek várakozása után megjelent a hatalmas sikerű The Last of Us folytatása. A csúszások és a botrányok sem ártottak a játéknak, ami minden idők leggyorsabban fogyó PS4 exkluzívja lett. A vélemények azonban megoszlanak a Naughty Dog alkotásáról. A The Last of Us Part 2-ről a kritikusok kivétel nélkül dicshimnuszokat zengtek, míg a játékosok már akkor lehúzták, amikor még csak egy-két órája volt a piacon a játék. Azóta az alacsony pontszám feljebb csúszott, a cikk írásának pillanatában 4,7 ponton áll: a szándékos lepontozás méltatlan ehhez a kiváló címhez.

 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Star Wars Episode 1: Racer

Emlékszem, hogy milyen áhítatos szemmel néztem egyik barátomnál azt, hogy a Tatooine-on száguld Anakin Skywalker fogatával: a sebességérzet lenyűgözött már 18 évesen is. A Star Wars Episode 1: Racer az a Star Wars-játék, mely megérdemelte a felújítást (sokan örülnének egy Knights of the Old Republic 1-2 remasternek is), így most mindenki felidézheti azt, hogy miért is a fogatverseny volt a Baljós árnyak egyik legjobb része.