Az elmúlt hetekben többször is írtunk már a pletykált Prince of Persia remake-ről, melynek kapcsán egyelőre bebizonyosodni látszik, hogy a híresztelések esetében iszonyúan keskeny a határ a valóság és a kitaláció között. Kifejtve: attól, hogy valamit pletykálnak, még nem biztos, hogy van valóságalapja, mint ahogy valaminek a cáfolata sem garancia arra, hogy a híreszteléseknek nincs valós háttere.

Egyre inkább valami hasonló látszik körvonalazódni itt is: eredetileg egy remake-trilógiáról volt szó, mely a The Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones hármast hozta volna vissza felújított formában, ezt viszont nemrég két forrás is cáfolta. Azt ugyanakkor egyikük sem állította, hogy nincs alapja a Prince of Persia-pletykáknak, vagyis valami jó eséllyel mégiscsak készül a háttérben.

A legfrissebb fejlemény pedig a múlt héten felbukkant állítólagos screenshottal kapcsolatos, melyet szivárgásnak próbáltak eladni a játékból. Most azonban kiderült, hogy csupán egy publikusan elérhető karaktermodellről van szó, a képen szereplő 3D-s Herceg dizájnt megtalálták ugyanis az ArtStation oldalán.

kamu-volt-a-kiszivargott-kep-a-prince-of-persia-the-sands-of-time-remake-rol.jpg

Érdemes tehát óvatosan közelíteni mostantól a Prince of Persia-pletykákhoz, mert ha van is bennük igazság, sokan láthatóan fals információkkal próbálják meglovagolni a rajongók lelkesedését.