• Chad Stahelski elárulta, hogy a stúdió folytatni szeretné a John Wick szériát
  • Az első részt saját örömükre készítették, nem tudták, hogy ekkora siker lesz
  • Valószínűleg jövőre, a 4. rész sajtókörútján kezdik írni az új szkriptet Reeves-szel
  • Mindig egy japán hotelben, néhány üveg Yamazaki vagy Hibiki mellett kezdik

Chad Stahelski általában lelkesen nyilatkozik a John Wick szériával kapcsolatban. Néhány hónapja például Keanu Reeves új harcművészeti gyakorlatairól mesélt, most pedig a franchise jövőjével kapcsolatban osztotta meg gondolatait. A Collider kérdésére, miszerint továbbra is terítéken van-e a 2020-ban beharangozott ötödik rész, a rendező igyekezett tiszta és egyenes választ adni.

„Jelenleg az a stúdió szándéka, hogy folytassa a sorozatot” – szögezte le, majd a filmipari sablonnyilatkozatokon élcelődött. „Nézd, nem fogok olyan választ adni, mint sok rendező és producer. Amikor azt mondják: igen, nem is tudom, szerintem megcsinálom az ötödiket. Vagy mondjuk, hogy ó, persze, persze. Én inkább azt mondom, hogy nézd, a John Wick 1 őrültködés volt. Jópofa akciófilmnek szántuk, amilyet mi is szívesen néznénk. Most pedig, kilenc évvel később az a helyzet, hogy megváltoztatta az életünket. Megváltoztatta Keanu és sokak életét. A közönség pedig még több [epizódot] szeretne látni.”

1486748866-chad-keanu.jpg
(Stahelski és Reeves. A kép forrása: Esquire)

Stahelski beavatott az alkotás kulisszái mögé is, ami általában a premierkörút alatt szokott kezdődni. „Semmi kétségem afelől, hogy egy év múlva felmerül majd bennünk, eljött az ideje készíteni egy Wick [filmet]. Az írás vagy legalább a koncepció kidolgozása minden alkalommal, szó szerint minden alkalommal Japánban, az Imperial Hotelben kezdődik Keanu és köztem a reklámkörúton. Néhány üveg Yamazaki vagy Hibiki mellett. […] Így kezdődik az írás” – foglalta össze a rendező.