Régóta várunk már arra, hogy elkezdődhessen a BioShock-film forgatása, ám nagyon úgy tűnik, hogy a projektből végül semmi sem lesz, vagy legalábbis éveket kell várnunk arra, hogy újra szárnyra kapjon a projekt -- pedig minden olyan szépen indult. 

2008-ban a Karib-tenger kalózai-sorozattal elhíresült Gore Verbinski kapta a filmet, aki egy kemény, a játékhoz hűen rengeteg vérontást tartalmazó, felnőtteknek szóló produkciót akart készíteni, ami mind a fejlesztőcsapatnak, mind pedig a stúdiónak nagyon tetszett, s így akkor még nem sajnálták rá a 200 millió dolláros tervezett költségvetést. A problémák akkor kezdődtek, mikor a mozikba került a Watchmen, ami bizonyos tekintetben (elsősorban a stílusra értve) hasonló film volt, mint amilyen a BioShock lett volna, de mivel Snyder alkotása anyagilag nem ért el fényes sikereket, a teljes terv megváltozott: a filmstúdió drasztikusan csökkentette a költségvetést, mindösszesen 80 millió dollárt ajánlva, amiből viszont Verbinski nem volt hajlandó forgatni, így dobbantott.

A neves rendező helyére Juan Carlos Fresnadillo került, akinek egyebek mellett a 28 héttel később című zombis filmet köszönhetjük, s noha nem egy tehetségtelen alakkal állunk szemben, Levine úgy gondolta, hogy nem illik a filmhez. A fenntartásait jelezte a kiadó 2K-nek, amely az elmondása szerint nagyon bízik a kreatív emberekben, így szabad utat adott neki arra, hogy lelőhesse a projektet -- így is tett. Jelenleg tehát semmi sem történik a BioShock-film körül, de a vezető fejlesztő szerint egyszer még elkészülhet, csak legyenek meg a megfelelő emberek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!