A Logan megjelenése után nehéz lehet bármi olyat mutatni, ami legalább felveszi a versenyt a terjedelmében, rajzaiban és történetében is kiemelkedő kiadvánnyal, de Tomiék azért ezt is megoldották. Elvégre azon kívül, hogy Mary Jane visszatért a városba (egy pompázatos borítóképpel), Hulk is brutális kalandot hozott a rajongóknak, hogy a végén a Teknőcök is megvívják a saját harcukat (Batman különszáma a királyi posta jóvoltából elakadt valahol… remélem, a következő hónapban sikerül pótolni).

kingpin-minden.JPG

Hihetetlen Pókember 2017/2

May néni ugye nemrég férjhez ment, Oki doki le lett zúzva, miután a fél várost Pókarc ellen fordította, Mary Jane pedig visszatért a városba, Peter és a képregények férfi olvasóinak a legnagyobb örömére. Ám Parkerrel együtt hiába is szeretnénk kiélvezni a dögös vörös jelenlétét (pózolását a címlapon tanítani kéne – köszönjük a remekül kiválasztott borítóképet), elvégre új veszély üti fel a fejét. Elsősorban Jameson tevékenységének hála (nehéz úgy hálóhintázni és bűnt üldözni, hogy közben mandroidok üldözik az embert), másodsorban pedig Kaméleon miatt, aki gond nélkül megöli mindazokat, akiknek személyiségét ellopja tervei végrehajtása közben.

Miközben pedig Pókember egy bombát hatástalanít, a polgármesternek lassan el kell döntenie, mennyire óhajtja valóban a város érdekeit nézni, elvégre nagyobb gondok is akadnak a személyes kis harcánál. Többek között Peter is a Kaméleon fogságába esik, hogy a bűnöző savval végezze ki a szuperhőst, majd átvegye szerepét, így meglepve mindenkit, aki közel áll a fiúhoz, de fény derül arra is, kik állnak az előző számban látott támadás mögött (Madam Necc), és arra, hogy kapcsolódik mindez az aktuális történethez.

A 80 oldalas füzet 990 forintért kimondottan tartalmas, Barry Kitson és Robert Atkins rajzai is kellőképpen szépek, na meg Fred Van Lente története is elég érdekes és izgalmas, szóval ahogyan általában, úgy most is kár lenne kihagyni Pókarc történetét.

kingpin-1-pokember1.JPG

Marvel+ Különszám 2017/2

Ami viszont az igazi ajándék volt áprilisban (legalábbis számomra), az mindenképpen a Hulkot a főszerepbe helyező Marvel+ Különszám. A tömény, 128 oldalas, gerinces, 1950 forintos kötet a Szürke Hulkot követő Banner Hulkra összpontosít, aki először egy kémet szeretne szembesíteni múltjával és tettével, ami végzetes hatással lett mind Bannerre, mind pedig az emberiségre. Majd pedig miközben Igort üldözi, az áruló megmentésére érkező Protektorátus és a Pantheon is összecsap, ezzel tipikus orosz-amerikai párbajt hozva az egyébként remek harchoz.

Mindez viszont csak a kezdet, mivel A múlt szelleme című sztoriban a Pantheonnal lógó Hulknak Vasburokkal, Párával, Sugárral és Vektorral gyűlik meg a baja, akiket egyébként az Irányító vezet, hogy végül eljuthasson Agamemnónhoz. Mondjuk mindez semmi ahhoz képest, hogy Rick Jones egy totális pszichopata karmai közé kerül, aki még Marlóra is rátámad, ezzel meglehetősen drámai fordulatot és szomorú végkifejletet hozva a történetbe.

Bár a Peter David által írt sztorik itt-ott kicsit sablonosak, az összecsapások kimondottan izgalmasak, ahogy a thrilleres szál is, de ami igazán rabul ejtett a kötetet olvasgatva, az a rajzok minősége. Dale Keown alkotásai gyermekkorom kedvenceit juttatták az eszembe, amiért nem tudok elég hálás lenni (kár, hogy a végén Chris Bachalo kicsit tönkreteszi ezt az egyébként nagyszerű élményt). Szóval ha egy alapvetően izgalmas sztorira vágynál, ez a kiadvány tökéletes lesz, mivel a kezdeti normál összecsapások után némi borzongatás is a képbe kerül, majd a végén még a vallás, hit, lélek témája felé is elkanyarodik a történet, ami kifejezetten értékelendő.

kingpin-2-hulk.JPG

Tini Nindzsa Teknőcök 2017/2

Nem is olyan régen történt, hogy Miki zombis rémálmai után a kis csapat a Kraangek elmemanipuláló törekvéseit akadályozta meg, ezúttal pedig nem az embereket kell megóvniuk a komoly veszélytől, hanem saját magukat. Miközben ugyanis próbálnak eltérő személyiségük ellenére is egy csapatként működni, April ügyesen ellőtt fényképe alapján Fürge-láb nindzsák tűntek fel a környéken, ráadásul köpőcsövekre is szert tettek, amiket egy hatásos méreggel társítva komoly fenyegetést jelentenek bárkire. Rafit sikerül is ártatlanná tenniük egy rajtaütés során, így a fiúknak nagyon össze kell szedniük magukat, hogy megóvják barátjukat képességei elvesztésétől, ehhez pedig egy speciális összetevőre van szükségük. Ahol viszont beszerezhetnék, nos, ott Zúzó embere, Ebököl is megjelenik egy rakás köpőcsöves nindzsa társaságában.

Természetesen a Tini Nindzsa Teknőcök-sorozat még mindig a kisebbeknek szól, ám továbbra is szórakoztató lehet a nosztalgikus hangulatban lévő, gyermeki lelkületű szülőknek is. A füzet mindösszesen 690 forintba kerül, komoly erőszak nincs benne, vicces párbeszédekkel annál inkább találkozhatunk, ahogy a harcok ellenére aranyos helyzetekkel is. Szerintem nyugodtan ajánlható a sorozat bárkinek, csak komoly hangvételt és mondanivalót ne várjunk tőle. Az utolsó oldalakon még egy készségfejlesztő labirintus rajz (rejtvény) is megtalálható a jelmezverseny nyerteseinek képein túl. A következő szám június végén várható, oldalain pedig a teknősök Halpofával akasztják össze bajszukat.

kingpin-3-tinik.JPG

Megjelenési tervezet június közepéig

Május

  • Hihetetlen Pókember 2017/2 különszám – Gwen Stacy halála (112 oldal)
  • Batman 21 – Baglyok bírósága (48 oldal)
  • Marvel+ 32 – Bosszú Angyalai a Megszállók ellen (48 oldal)

Június

  • Hihetetlen Pókember 33 – Fekete Macska (48 oldal)
  • Marvel+ különszám 2017/3 – X-Faktor