A Képes Krónikák Kiadóval nem először lehet találkozni az oldalon, hiszen a Királyok és keresztek, valamint a Megváltás is szerepelt korábban a Képregénybörze rovatban. Sőt, előbbi hamarosan visszatér egy befejező, harmadik kötettel, valamint az egyetlen megjelenéses Az Öreg Tigris is befutott. Ezekről majd hamarosan írok. Addig azonban itt a Conan, a barbár – Elveszett legendák, mely három szerző jóvoltából mutatja be Robert E. Howard hősének véres és félelmetes kalandjait, minden esetben más stílusban, más hozzáállással.   

Conan, a barbár – Elveszett legendák

  • Író: Robert E. Howard
  • Rajz: Csoi Gjuszok
  • Oldalszám: 184
  • Ár: a kiadó webshopjából 6400 forint

Akik szeretik az író és a kimmériai barbár történeteit, esetleg még a hazánkban megjelent képregényeket is, azok ismerős címekkel találkozhatnak a kötetben. A Túl a Fekete-folyón Mathieu Gabella és Anthony Jean munkája, melyben Conan a piktekkel akasztja össze a bajuszát, majd próbálja menteni mindazokat, akik egy támadás áldozataivá válhatnak. A fekete kolosszusnál Vincent Brugeas és Ronan Toulhoat fogott össze, hogy egy hercegnő oldalán vezessék harcba a barbárt, akinek egy mágussal gyűlik meg a baja. A Zsiványok a házban az utolsó sztori, amit Patrice Louinet és Paolo Martinello dolgozott át, és ahol Conannak a papokkal gyűlik meg a baja, különösen egy vörös csuhással, amely úgy tűnik, nem is ember. 

Conan prémium

Az Éditions Glénat 2018-ban biztosra ment, mikor megbízta a legismertebb és legjobb francia képregényrajzolókat, hogy dolgozzák fel újra a lassan egy évszázados hős kalandjait, ami már ezen három történet alapján is nyilvánvaló. Mind a rajzok, mind a színek fantasztikusak, hősies beállásokkal, nagy csatajelenetekkel, erotikusan gömbölyödő és domborodó, lengén öltözött nőkkel, véres harcokkal. Avagy mindent megkapunk, amit a zsánerben és a főhőssel megszoktunk. Az alap ugye már megvolt, Robert E. Howard érdemeit kár is lenne vitatni, az említett alkotók pedig mind csak hozzátettek a legendához. Szerencsére maga a hazai kiadvány is remek, igényes, nagyobb alakú HC kötet, aminél minden szín és alak szépen átjön, így csak remélni lehet, hogy a 21 elkészült műből esetleg további darabokat is sikerül hasonló formában kiadni. Igény jó eséllyel lenne rá. Volt limitált Special Edition változat is, de az már elfogyott, a sima azonban a maga 6400 forintjával kötelező vétel Conan és a képregények kedvelőinek.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Emellett még ugye ott a Képes Kiadótól a Memento Mori, avagy a Királyok és keresztek befejező kötete, valamint a társasjátékos vonalon mozgóknak sem ismeretlen Pozsgay Gyula saját, családi története, a világháborús Az Öreg Tigris, amikről később fogok értekezni.