• A sorozat nem fogja ignorálni a filmeket
  • Epikus lesz, ami kibővíti a filmes univerzumot
  • Jó esetben már 2023-ban láthatjuk a sorozatot

Annyi filmes univerzumunk van már, hogy lassan számon tartani is nehéz. A Star Wars lassan felveszi a versenyt a Star Trekkel, az MCU-t lassan követni is nehéz, annyi részre bomlik szét, de van itt még egy magába roskadt DCEU is, meg még Godzilla és King Kong is összeröffent egy közös világban. És valószínűleg nemsokára felvehetjük a listára az Alien moziuniverzumot is.

Az FX vezetője, John Landgraf a Deadline-nak árulta el, hogy az Alien-sorozaton dolgozó Noah Hawley tisztában van azzal, hogy léteznek a filmek és igyekszik minden téren igazodni a mozik világához és témáihoz, miközben kísérletezik is. Hogy mindez mit jelent, az egyelőre jó kérdés, ahogy az is, hogy mikor láthatjuk a sorozatot. Az FX-fejes szerint optimális esetben már 2023-ban bemutathatják, de azért ez még nincs kőbe vésve.

Landgraf emellett azt is megemlítette, hogy a sorozat epikus lesz, egy „világépítő gyakorlat”, ami kibővíti az Alien univerzumát. Hogy mennyire lesz szoros a kapcsolat a nem túl távoli jövőben, a Földön játszódó széria a 2100-as években, a Földtől igen távol játszódó filmekkel, azt egyelőre nehéz megjósolni. Az viszont biztos, hogy ez nem egy újabb Ripley-történet lesz.