• Idén új gamer notebookokkal jelentkezik az ASUS
  • Ezek közül a legdurvább a Strix SCAR 17 és a két képernyős Zephyrus Duo 15 lesz
  • Ráadásul idéntől minden Intel modell folyékony fém hűtést kap

Az ASUS jó ideje jelen van már a játékra kihegyezett notebookok piacán, Republic of Gamers (avagy röviden csak ROG) sorozatuk modelljei pedig évről-évre ott vannak a szegmens legkeresettebb darabjai között. Most pedig kiderült, hogy a gyártó idén sem akarja alább adni a színvonalat, hiszen a frissen bemutatkozott ROG modellek enyhén szólva is ütősnek tűnnek.

A friss modellek közül ROG Strix SCAR 17 lényegében egy tradicionális erőmű, amiben ott van minden, amit egy felsőkategóriás gamer notebooktól elvárnánk. Kapunk bele egy GeForce RTX 2080 SUPER videókártyát, egy 10. generációs Intel Core i9 10980-HK processzort és egy 300 Hz-es ultragyors kijelzőt, a 32 GB RAM-ról és az SSD-ről már nem is beszélve.

asus-zephyrus-duo-02.jpg

A Zephyrus Duo 15 már egy jóval szokatlanabb konstrukció, hiszen az ultravékony laptop egy másodlagos kijelzővel érkezik, így játék mellett tartalomgyártásra is ideális lehet. Persze ebből sem maradhat ki az akár GeForce RTX 2080 SUPER videókártya és az akár Intel Core i9-es CPU, azonban a hangsúly itt érezhetően a másodlagos képernyőn van. Ezt egyébként a jövőbe a játékfejlesztők is kihasználhatják majd: hogy mást ne mondjuk, a Techland féle Dying Light 2 is támogatni fogja a Zephyrus Duo másodlagos kijelzőjét.

asus-zephyrus-duo-01.jpg

További érdekesség, hogy az ASUS innentől kezdve bevezeti a folyékony fém hűtést az új ROG modellek Intel processzorral szerelt variánsainál. Ezzel a megoldással jobb hűtési teljesítmény érhető el, mely megnövelt teljesítményt és halkabb ventillátorokat eredményez, ami mindig üdvözölendő újítás.

Támogasd te is a PC Gurut!