A gépösszeszerelés nem feltétlen a világ legnehezebb vagy legkeményebb munkája (még én is egész jól elboldogulok vele a nulla kézügyességemmel), de azért legyünk teljesen őszinték: elsőre kifejezetten embert próbáló feladatnak tűnhet összerakni egy masinát, ami utána még működni is fog. Elvégre a rengeteg kábel és csatlakozó mellett hamar el lehet veszteni a fonalat, arról nem is beszélve, hogy ha elrontunk valamit, a gamer PC-nk méregdrága alkatrészeit még azelőtt hazavághatjuk, hogy egyáltalán kipróbálhattuk volna őket.

Ilyen szempontból egyáltalán nem meglepő, hogy sokan megspórolnák maguknak azt a rengeteg stresszt, ami egy modern PC összeszerelésével jár, ezért pedig gyakorlatilag minden gyártó kínálatában ott is figyel pár előre összeszerelt gép. Nincs ez máshogy az Asusnál sem, ahol ráadásul nem akármivel gurigáznak: legújabb gépük, a pár napja bejelentett Asus ROG Strix GA35, csak nevében PC, gyakorlatilag pedig inkább egy erőmű. Abból is a felsőkategóriás fajta.

asus-rog-g35-02.JPG

Az egyszerűség gyönyörködtet

Megjelenését tekintve a GA35 meglepően szolid, kinézetével nem árul el sokat a benne rejlő erőről. A gépház az oldalán elhelyezett plexit leszámítva matt fekete, a gamer termékekre annyira jellemző agresszív vonalvezetés pedig kifejezetten visszafogottan jelentkezik, ami jó hír lehet mindenkinek, aki nem kedveli a túlságosan tolakodó kinézetet. A legnagyobb extrát ezen a téren talán a GA35 elején található LED csík, és a tetején kialakított fogantyúféleség jelenti, igaz, utóbbinak van funkcionális oldala: itt található a gépek testreszabását jelentősen megkönnyítő Asus Keystone-nak kialakított foglalat.

Ami az anyaghasználatot illeti, egyáltalán nem érheti szó a ház elejét: a GA35 minőségi, jól összerakott gép, ami elég masszív, de egyáltalán nem súlyos, sőt meglepően könnyen és gyorsan pakolgatható egyik helyről a másikra, és a helyigénye sem olyan nagyon vészes.

asus-rog-g35-05.JPG

Paks is megirigyelné

Noha a GA35 kinézete egy gamer címkével ellátott termékhez képest kis jóindulattal még akár visszafogottnak is mondható, ne hagyjuk, hogy ez megtévesszen minket. A motorháztető alatt ugyanis egy komplett erőmű lapul, ahogy arról bárki meggyőződhet, ha vet egy pillantást a gép komponenseinek a listájára. A GA35 lelke egy 12 magos, 3,8 GHz-en pörgő AMD Ryzen 9 3900X processzor, emellé pedig kapunk még 64 GB RAM-ot és egy 11 GB-os Asus ROG Strix RTX 2080Ti videokártyát is, míg az adataink tárolásáról egy 1 TB-os M2SSD és egy 2 TB-os HDD gondoskodik.

Egy ilyen felsorolás után pedig igazából felesleges is leírni, hogy a GA35 mennyire boldogul a játékokkal, de azért érdemes megemlíteni, hogy a gép természetesen a legújabb címeket is reccenés nélkül viszi, akár 4K-s felbontásban is. A teszt során olyan programokat próbáltunk ki rajta, mint a Call of Duty: Modern Warfare, a Bordelands 3, a The Witcher 3 és a GTA5, de egyik sem tudta megizzasztani az Asus gépét a legmagasabb beállítások mellett sem.

asus-rog-g35-03.JPG

A felsőkategória felsőkategóriája

A fentiek fényében egyértelműen kijelenthető, hogy az Asus ROG Strix GA35 nem a kompromisszumok gépe. Hardvere egyértelműen a felsőkategória tetejét feszegeti, ennek hála pedig, ha beruházunk egy ilyen PC-re, egész biztosak lehetünk benne, hogy pár évig nem kell majd gépfrissítésre költenünk. Nem árt azonban némi spórolásra is felkészülnünk a vásárlás előtt, mert bár ugyan az Asus ROG Strix GA35 magyarországi ára jelenleg még nem ismert, elnézve a gép komponenseit, egyáltalán nem ígérkezik olcsó darabnak.

asus-rog-g35-04.JPG