A Mythic ma jelentette be, hogy december tájékában egy ingyenes frissítés érkezik a Warhammer Online-hoz, amiben számos technikai javítást eszközölnek, de legjobb, hogy a fejlesztési stádium során kidobott kasztok mégis bekerülnek a játékba -- igaz, a négyből csak kettő.

Az 1.1 verziószámú tapasz javítani fog a célzórendszeren, aminek részeként megjelenik a Main Assist (elsődleges támogatás) és a Target of Target (a célpont célpontja) rendszerek, valamint az RvR (Realm vs. Realm, azaz csapatalapú PvP, ahol a bandák egy kijelölt területen belül küzdenek egymással) is egy-két javításon esik át, amik a karakterek által dobott felszereléseket érintik. Ezek mellett 14 új quest-lánc, két új barlang (lair), és több feloldható tudáskötet (Tome of Knowledge) is várható, valamint a chatrendszer is javul, és ingyenesen költöztethetjük át a harcosunkat egy túlnépesedett, vagy éppen néptelen szerverről. Ahogy minden nagyobb frissítésnél, itt is számíthatunk rengeteg apróbb hibajavításra és finomításra, amelyek a készítők szerint minden játékost érinteni fognak.

Azonban a frissítés igazán nagy durranása az, hogy két régi-új karakterosztály is beépítésre kerül. Az Empire színeiben a Knight of the Blazing Sun (bal oldali kép) mutatkozik be, míg a dark elfek oldalán a Black Guard-ot köszönthetjük. Mind a két kaszt a csatamezőn a „tank” szerepét tölti be, mivel vastag és ellenálló páncélzatuk van, azonban a támadások során a Knight inkább taktikusan közelíti meg az ellenfelét, míg a Black Guard a nyers erőre apellál. A Mythic a két osztály kinézetével kapcsolatban nagy terveket szövöget, azonban a részleteket csak később fogjuk megtudni.

Két új kaszt a Warhammer Online-banKét új kaszt a Warhammer Online-ban