• Két részes filmadaptációt kap a Broadway musicalként ismertté vált Wicked
  • Kollégiumi szobatársak elhatározzák, hogy felszabadítják Óz földjét a despota Varázsló uralma alól
  • Michelle Yeoh, Jeff Goldblumot, Ariana Grande és Cynthia Erivo alakíthatják a főszereplőket

Az ezredfordulós Harry Potter filmek óta sem szenvedünk hiányt varázslóiskolás történetekből. A Wednesday-ben nemrég a Nevermore Akadémiára látogattunk, de idén elevenedett meg sorozatként a Vámpírakadémia is, míg a roxforti kastélyra emlékeztető A Jók és Rosszak iskolája ősszel debütált a Netflixen. 2024-25-ben igazi fantasy klasszikussal gazdagodik a sor: Gregory Maguire Wicked című 1995-ös regényét ültetik filmvászonra.

Az Óz, a nagy varázsló univerzumának részét képező, Broadway musical formájában ismertté vált történet a zöld bőrű, éles fogú Elphbaba nehéz gyerekkorát követi, amint egy bentlakásos iskolában közel kerül Glinda nevű szobatársához. A két lány eltökéli, hogy felszabadítja Óz földjét egy despota vezető, a Varázsló uralma alól, aki korábban megfosztotta jogaiktól az érző állatokat.

wicked77831.jpg
(A kép forrása: Kennedy Center)

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Michelle Yeoh (Tigris és sárkányMinden, mindenhol, mindenkor) alakítja az iskola igazgatónőjét, míg a Varázsló szerepére Jeff Goldblumot (Jurassic Park, A légy) valószínűsítik. A fiatal lányokat Ariana Grande és Cynthia Erivo (Pinokkió) játsszák. A 2013-as G.I. Joe, a Szemfényvesztők 2 és a Kőgazdag ázsiaiak rendezésével hírnevet szerző Jon M. Chu két epizódban adaptálja a klasszikus regényt.