• A Russo testvérek elárulták, hogy az élőszereplős Herkules nem teljesen az eredeti történetet követi
  • De sokat merítenek a klasszikusból, elsősorban a humort szeretnék előtérbe állítani
  • A filmet Guy Ritchie rendezi, premierdátumot egyelőre nem túztek ki

Folytatódik a Disney klasszikusok élőszereplős feldolgozása. Guy Ritchie az Aladdinnal egy kört már vállalt, nemrég pedig leszerződött a Herkules filmre is. Az élőszereplős produkció mögött a Bosszúállók és az A24 közelmúltbéli multiverzumos sci-fijének producerei, a Russo testvérek állnak. A GamesRadar+ hasábjain olvasható nyilatkozatukban elmondták, hogy modern átdolgozásra számíthatunk, ami ugyanakkor megőrzi az eredeti film alapelemeit.

Elmondásuk szerint a humort szeretnék előtérbe hozni, amire minden bizonnyal tökéletes választás lehet egy alkotói szabadsággal felruházott Guy Ritchie. „Amit Anthony és én is szeretünk az eredetiben, az az, hogy milyen vicces és felforgató [szemléletű]. Úgy gondolom, megpróbáljuk a [film] humorát magunkévá tenni a remake-ben” – mondta Joe Russo. Az alkotók egyébként korábban elárulták, hogy nem ugyanazt a történetet tárják majd elénk, hanem új elemekkel frissítik fel a klasszikus művet.

ru.jpg
(A kép forrása: Game Rant)

Guy Ritchie munkái

Ami Guy Ritchie rendezéseit illeti, szeptember 29-én debütál Fortune hadművelet című kémfilmje, amit egy háborús túszthriller, a Jake Gyllenhaal főszereplésével készült The Interpreter követ majd. A Herkules egyelőre nem kapott premierdátumot, az Aladdin 2 viszont 2025-ben kerül mozikba. Utóbbihoz hasonlóan már elkezdődtek az Úriemberek sorozatadaptáció előkészületei, illetve egy II. világháborús kémsztorit is vászonra visz majd a brit szerző.

ÉLŐSZEREPLŐS DISNEY FILMEK

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az újragondolt Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem –, az új Hófehérke és egy Pán Péter film, amit Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története követ majd 2026-ban. Illetve szeptemberben debütál a Disney+ műsorán a Pinokkió.