• Tarantino a Minyonokat, a Peppa malacot és a Gru 2-t is ajánlja
  • Kisfiával egy hét alatt nézték meg utóbbit, minden apró részletekben

Quentin Tarantino munkásságát a legtöbben korhatáros szórakozásnak minősítenék, ezért is érdekes, hogy milyen filmeket néz a kultikus rendező kisfiával. Az Empire magazin Avatar 2 köré szervezett friss számában olvasható interjú az utolsó filmjére készülő mesterrel és barátjával, Roger Avary-vel. A The Video Archives Podcast vezetői arról beszéltek, hogyan próbálják bevezetni gyerekeiket a mozi világába.

„[A fiam] elég kicsi, és tulajdonképpen csak egy filmet látott” – kezdte Tarantino, majd meg is nevezte az ominózus opuszt. „Azt hittem, hogy egy Minyonok rajzfilmet választottam, aztán láttam, hogy ez a Gru második része. Úgy tűnt, hogy [a fiamnak] tetszik a főcím, ezért azt gondoltam, hogy rendben, nézzük a Gru 2-t. Felállt és a kanapé mögé sétált, de továbbra is nézte a tévét. Húsz percet láttunk belőle, aztán […] lementünk a parkba, majd másnap újabb negyed órát néztük. És így tovább, egy hét alatt, rövid részletekben a végére értünk. Az első film, amit látott, az a Gru 2 volt.”

Tarantino egyébként igényesebb műnek találta a filmet, mint a Peppa malacot, pedig utóbbit is kifejezetten kedveli, sőt az évtized legjobb brit produkciójának tartja. Az interjú tehát egyszerre szolgál filmajánlóként a családoknak és tanulságos történet a kisgyerekes szülők számára, hogyan kezdjék gyerekeik mozgóképpel való ismerkedését.