• Tarantino utolsó filmje valószínűleg a Kill Bill 3 lesz
  • Utána tervez tévésorozatot és egy vígjátékot is
  • Utóbbi nem mozifilm lesz és tartalmaz majd egy italowestern betétet
  • Amiben minden karakter más nyelven beszél

Régóta folyik már a találgatás, hogy mi lesz Quentin Tarantino tizedik, egyben utolsó filmje. A kultikus direktor régóta hangoztatja, hogy nem folytatja rendezői pályáját, mivel azt figyelte meg, hogy bizonyos életkor felett a legtöbb alkotó munkássága lehanyatlik, ő pedig egyébként is elmondott már mindent, amit mozifilm kereteiben közölni akart. Tavaly még annak a lehetősége is felmerült, hogy nem talál elég jó történetet a fináléhoz, ám ennek a valószínűsége igen csekély.

Tegnap egy másik legendától, Dario Argentotól vett át életműdíjat a Római Filmfesztiválon, a ceremóniát követő sajtótájékoztatón pedig sokadjára kapott befejező rendezésével kapcsolatos kérdéseket. „Miért ne?” – válaszolta, amikor egy újságíró megpedzegette, hogy lehet-e a Kill Bill 3 az utolsó filmje. Afelől kétségünk sincs, hogy Tarantino szívében kiemelt helyet foglal el a harmadik epizód terve, de számos más ötletéről is beszélt az elmúlt években. A Kill Bill 3 mellett felmerült már

lehetősége. Ti melyik változatnak örülnétek a legjobban?

343.jpg
(A kép forrása: Port)

Ugyanakkor akad számos más terve is a filmkészítőnek. Az olasz Rai riporterének elárulta, hogy tervezi egy filmkritikai kötet kiadását és egy tévésorozatot is. „Mindenek előtt azonban egy vígjátékot szeretnék készíteni” – közölte. Gyorsan leszögezte ugyanakkor, hogy ez nem nagyjátékfilm lesz, hanem valami más, amit egyelőre nem kíván bővebben kifejteni. Annyit mégis elmondott, hogy a dolog részeként látunk majd egy spagetti westernt is.

„Nagyon várom már a forgatást, annyira szórakoztatónak ígérkezik. Spagetti western stílusban szeretném elkészíteni, amiben mindenki más nyelven beszél. A mexikói bandita olasz, a hős amerikai, a gonosz seriff német, a mexikói prostituált pedig izraeli lesz.” A Variety beszámolója szerint Tarantino a koncepció ismertetése közben fuldokolt a nevetéstől. Akárhogyan is folytatja pályáját az olasz-amerikai mester, mi várjuk az életmű gazdagodását.

quentintarantino.jpg
(A kép forrása: Esquire)