Fede Álvarez már két filmjével is letette a névjegyét a filmiparban (Gonosz halott-remake és Vaksötét), de úgy tűnik, hogy a továbbiakban sem kell szégyenkeznie, legalábbis az alapján, ahogy a DGA (Directors Guild of America) Latino Summit 2023 alatt, Guillermo del Toro társaságában nyilatkozott (a felvétel itt tekinthető meg). A beszélgetésnél ugyanis elhangzik, hogy Álvarez egy hete végzett az Alien: Romulus saját vágásával, és azt egyből Ridley Scottnak küldte át, már csak azért is, mert a híres rendező senkivel sem bánik kesztyűs kézzel, ha a saját, általa teremtett világokról van szó. A reakció azonban meglepte a tehetséget.

pcguru-fede-alvarez-ridley-scott-alien-romulus-kibaszott-jo-elismeres-sigourney-weaver-james-cameron-aliens-1.jpg

(Kép: Deadline)

Álvarez egyébként annyira fel volt mindenre készülve, hogy szinte biztos volt abban, nem kerülhet ki győztesen a történetből, viszont mindenképpen személyesen szeretett volna találkozni Scottal, hogy szemtől szemben hallgathassa meg a nagyágyú véleményét és javaslatait. Miután pedig példaképe megtekintette a filmet, csak annyit mondott neki: “Fede! Mit is mondhatnék? Ez kib@szott nagyszerű!” – ami után értelemszerűen madarat lehetett volna fogatni a Romulus rendezőjével, aki szerint ez volt élete egyik legboldogabb pillanata.

pcguru-fede-alvarez-ridley-scott-alien-romulus-kibaszott-jo-elismeres-sigourney-weaver-james-cameron-aliens-3.jpg

Amit persze meg tudunk érteni, mert hát mégis csak Ridley Scottról és arról az Alienről van szó, amely Sigourney Weaverrel anno nemcsak modern klasszikussá vált, de a James Cameron rendezte folytatással minden idők egyik legjobb második epizódját is kitermelte. A rossz hír, hogy az Alien: Romulus bemutatójára még sajnos sokat kell várnunk, elvégre a Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Reneaux, Spike Fearn és Aileen Wu szereplésével készült mozi csak 2024 augusztusában lesz bemutatva a nagyközönség számára. Csalódott sikolyunkat addig sem hallja senki sem, maximum a szomszédok.