Emlékeztek még a The Phantom Pain trailerre? Nem? Semmi baj, alant meg lehet nézni, ez az a különös Meta Gear vonatkozású videó, amit a 2012-es VGA-n lepleztek le, s melyet egy gyakorlatilag nem létező stúdió, a Moby Dick fejleszt. A cég létezésének alig van nyoma, sokak szerint a Kojima Productions egyik titkos divíziójáról van szó.

A The Phantom Painről több teória is született. Ugyanakkor eddig nem lehetett 100%-os biztossággal kijelenteni, hogy a már hivatalosan is létező Metal Gear Solid: Ground Zeros egy trailerét látjuk, avagy egy Metal Gear Solid 5 bemutatóról van szó, esetleg valami teljesen másról. Csak az biztos, hogy a videó kiadása óta a PlayStation 4 is hivatalossá vált, szóval most már nem kell a jelenlegi konzolokhoz ragaszkodni, ha platformmegjelölésről van szó, illetve Kodzsima már korábban is beszélt nyíltan az MGS5-ről, magyarán a projekt létezik. Elméletileg egyébként Xbox 360-ra és PS3-ra lett bejelentve a The Phantom Pain.

Nos, a titkoknak nemsokára vége lehet: Joakim Mogren, a Moby Dick vezérigazgatója (sokak szerint ez csak a Kojima anagrammája) egy exkluzív interjúban "nagy dolgokat leplez" le a Spike TV-n. Mindezt a GameTrailers.com-ról és a Spike-ról ismert Geoff Keighley tweetelte ki a minap (nem, ezúttal nem chips- és energiaital-hegyek között pislogva). Valószínű tehát, hogy a csütörtöki műsorban kiderül az igazság, és még az is elképzelhető, hogy a titokzatos Mr. Morgen maga Kodzsima Hideó.