A Battlefront-széria harmadik részéből talán már sosem lesz semmi, pedig 2008 magasságában a Free Radical Design titokban keményen dolgozott a folytatáson, de mikor a stúdió anyagilag szorult helyzetbe került, a LucasArts kihátrált a projekt mögül, pedig a játék a látottak és a kiszivárgott infók alapján izgalmas darabnak ígérkezett.

Amellett, hogy lehetőségünk lett volna más szemszögből látni a trilógia eseményeit, az eddigi részekhez képest a játékér is szabadabbá vált, hiszen a fejlesztők megoldották, hogy töltőképernyő vagy átvezető videó nélkül tudjunk közlekedni a földi és az űrbéli csataterek között.

A Battlefront 3 tehát pár újítással szépen haladt előre, a válság és egyéb tényezők azonban közbeszóltak, s a fejlesztést nagy valószínűséggel leállították, miután a Free Radical Designt felvásárolta a Crytek. Egy ideig persze még keringtek arról pletykák, hogy a fejlesztést a Slant Six Games vette át, mára azonban már tudjuk, hogy a SOCOM-széria fejlesztői akkoriban a Resident Evil: Operation Raccoon Cityn dolgoztak. Nem maradt más, csak szomorkodni az újabb játékmenet-videó fölött, mely ezúttal a játék 2008-as, instabil, nagyon bugos verzióját mutatja be.