A Star Wars: Knights of the Old Republic 3-ra nagyon sok rajongó (köztük jómagam is) vágyott, amíg aztán a BioWare elő nem állt a The Old Republic MMORPG-vel, ami a maga faramuci módján folytatása a KotOR-sorozatnak, de nem az igazi, pláne, ha az ember nagy ívben kerüli a műfajt (mint jómagam). Igen sokan csalódtunk a BioWare akkori döntésében, és titkon reméltük, hogy azért egyszer megkapjuk az igazi harmadik részünket.

Talán egyszer ez is teljesülhet, legalábbis, ha Sith Lords alcímmel megáldott második részt jegyző Obsidian csapatán múlik. A Pillars of Eternity című játékkal kapcsolatos IGN-interjú során jött szóba a KotOR 3, és Josh Sawyer projektigazgató, valamint Brandon Adler producer igen érdekes nyilatkozatot adott: „Szerintem a stúdióban sokan szívesen elkészítenék a Knights of the Old Republic 3-at” -- mondta Sawyer. „Úgy vélem, hogy akkoriban a LucasArts az extrém blockbusterekre fókuszált inkább, s bár a Knights of the Old Republic-sorozat igen szép sikert aratott, a folytatása sosem került terítékre. Mondjuk sok idő eltelt azóta, de tudom, hogy nálunk sok embert érdekelne egy ilyen projekt.”

„Ez a téma három-hathavonta szóba kerül” -- tette hozzá a magáét Adler. „Felhozzuk, átbeszéljük, persze semmi komoly nem történik, de azért megkérdezzük: nem lenne király, ha...? Aztán bedobálunk pár ötletet, hogy mit tennénk bele.”

A dolog azért is figyelemkeltő, mert Feargus Urquhart, az Obsidian vezetője tavaly már előállt azzal, hogy szívesen együttműködnének a Disney-vel egy új Star Wars-játék elkészítésében. Azonban a lehetséges örömbe két csúnya, biztos ürüm vegyül. Egyrészt a Star Wars videojátékokat most az EA felügyeli, és minek adnák ki a projektet az Obsidiannak, ha náluk van a KotOR-t kitaláló és a The Old Republicot is futtató BioWare? Másrészt, a Disney-Lucasfilm duó kihajította a kánonból az összes eddig elkészült Csillagok háborúja videojátékot, így a Knights of the Old Republic története úgyszólván nem is létezik, tehát folytatása sem készülhet. A legtöbb, amit e helyzetben elképzelhet az ember, az az, hogy rebootolják a szériát az új kánonnak megfelelően.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!