Januárban a fejlesztők kénytelenek voltak átmenetileg leállítani a LittleBigPlanet 3 PS4-es szervereit, mert valamilyen hiba miatt játszhatatlanná vált a játék online része. Az elmúlt pár hónap alatt viszont nem sikerült megoldani a problémát, ezért a Sumo Digital úgy döntött, a szerverek örökre lekapcsolva maradnak. Minderről Twitteren|X-en értesítették a közönséget:

Csalóka, mert az indefinitely azt is jelentheti, hogy határozatlan ideig, de azt is, hogy a végtelenségig, mindenesetre a külföldi oldalak úgy értelmezték, utóbbiról van szó. Minden online szolgáltatás megszűnik, így pl. más játékosok alkotásait sem tudjuk kipróbálni többé. A saját tartalmaink a konzolunkon maradnak, továbbá újakat is készíthetünk, játszhatunk is velük, de másokkal nem tudjuk megosztani az élményt. Az offline részek (mint pl. a kampány) továbbra is működni fognak.

A LittleBigPlanet 3 idén lesz 10 éves, 2014. november 18-án jelent meg PS3-ra és PS4-re. A PS3-as szervereket már 2021-ben lelőtték, DDOS-támadások hatására. Ti még szoktatok játszani vele?