Tegnap végre lehullott a lepel a Bioware következő Star Wars játékáról, ami végül is MMORPG lett. A bejelentés után igazi részleteket nem, de marketing maszlagot (szebb, jobb, nagyobb, mint bármi más ezelőtt) viszont olvashattunk. A jelen állás szerint a játék csak PC-n fog megjelenni, azonban a Frank Gibeau-val készített interjúból kiderül, hogy az EA már tervezi, hogy ezt és a Warhammer Online-t is megjelentesse a jelen csúcskonzoljain.

„Határozottan foglalkozunk azzal a lehetőséggel, hogy az MMOG-élményt elhozzuk a konzolokra is.”

Persze még számos dologgal kell foglalkozniuk, például hogy miként nézni majd ki a játékmenet, mekkora lenne a kliensprogram és hasonlók, azonban ha belegondolunk, igaz úttörők lehetnének a konzolos MMOG-k terén, hiszen még nem jelent meg ilyen típusú játék a mostani konzolgenerációra, pedig a technikai háttér megvan.

Az interjúban további részében Gibeau tisztázta a Bioware-Lucasarts-EA viszonyt a The Old Republickal kapcsolatban, és kijelentette, hogy a játékot a Bioware fejleszti a Lucasarts közreműködésével, ők csak partnerek a projektben. Arra a kérdésre pedig, hogy ebből a cég mennyi pénzt fog kasszírozni, érthető módon nem kaptunk választ.