• Minden dobozos PC-s játéka újrahasznosítható lesz a Segának
  • A sort a Total War: ROME II – Enemy at the Gates Edition nyitja
  • A Football Manager 2020 volt a "prototípus"

A környezeti tényezők felett egyetlen iparág sem hunyhat szemet, ez pedig a videojáték-iparra is igaz - a jó hír, hogy egyre többen igyekeznek is környezettudatosak lenni. Nyilván már az is nagy segítség, hogy a játékeladások egyre inkább a digitális disztribúció felé tolódnak el (lásd az EA példáját), a dobozos játékok ugyanakkor nem holnap fognak eltűnni a boltok polcairól - a Sega pedig igyekszik tenni azért, hogy addig se érhesse szó a ház elejét.

twr2eatgpcarrayukv8.jpg

A kiadó bejelentette, hogy mostantól minden fizikai PC-s termékük 100 százalékosan újrahasznosítható csomagolást fog kapni. A kezdeményezés "prototípusa" a Football Manager 2020 volt, amely már így jelent meg, és igen pozitív fogadtatásban részesült, ezért a Sega úgy döntött, hogy megtartja a környezettudatos csomagolást. Az első ilyen jövevény a Total War: ROME II – Enemy at the Gates Edition lesz, mely az Emperor Edition tartalmai mellett a Hannibal at the Gates és az Empire Divided kiegészítőket is magában foglalja majd.

twr2eatgpcsquarearrayukv2.jpg

„Ez a kezdeményezés kihangsúlyozza a SEGA Europe elkötelezettségét a műanyaghulladék csökkentésére és a környezetbarát üzleti megoldások alkalmazására. Becsléseink szerint a Football Manager 2020 esetében ezzel az egy címmel is akár 20 tonnányi műanyag csomagolást takaríthattunk meg, ennek kiterjesztése teljes PC-s portfóliónkra pedig exponenciálisan megnöveli ennek mértékét” - mondta Gary Dale, a SEGA Europe elnöke.

A csomagoláshoz 100 százalékosan újrahasznosított és újrahasznosítható kartont használnak, emellett a kézikönyv is 100 százalékosan újrahasznosított és újrahasznosítható. Minden nyomtatáshoz vizet és növényi festéket használtak, kivéve a lemezt, ami ugyancsak újrahasznosítható az erre specializálódott telephelyeken. Mindez szintén 100 százalékosan újrahasznosított, kis sűrűségű polietilén fóliába (LDPE) van csomagolva.

A környezettudatos csomagolás előállítása nagyobb gyártási költséget jelent a Sega számára, ugyanakkor a könnyebb tokoknak köszönhető kevesebb benzinköltség, illetve az olcsóbb megsemmisítés ellensúlyozák ezeket.