• Bong Joon Ho (Élősködők) az idén debütáló Mickey7 c. regényt adaptálja
  • Aminek hőse egy expedíció önkéntese, aki rendre életét áldozza az akciókért
  • Halála után mindig új testbén születik újjá tudata
  • Hatodik halála viszont ráébreszti őt kiszolgáltatott helyzetére
  • Robert Pattinson alakíthatja a főhőst

Bong Joon Ho neve a 2020-as Oscar-díjas pszichohorror, az Élősködők révén vált széles körben ismertté. A koreai rendező immár a tengerentúlon forgat, a Deadline értesülése szerint Edward Ashton Mickey7 című regényét adaptálja, aminek főszerepét a denevér jelmezéből frissen előbújt Robert Pattinson alakíthatja majd.

A produkció titokzatos vénáját erősíti, hogy a könyv csak a következő hónapokban kerül kiadásra, így a történet hivatalos összefoglalása is kissé ködösnek tűnik. Egy „feláldozható” sorsát követjük, aki veszélyes missziók során akár az életét adja az expedícióért. Halála után tudata rendre egy új testben éled újra. A cselekmény egy északi terület, Niflheim kolonizálására vezényelt akció idején játszódik. Hősünk, Mickey7 hatodik halála után azonban ráébred kiszolgáltatott helyzetére, hogy miért az övé volt korábban az egyetlen betöltetlen pozíció a csapatban.

Bong Joon Ho tavaly év végén olvasta a kiadatlan kéziratot, ami azonnal felkeltette érdeklődését. Már Pattinson castingján is túl vannak az alkotók, a direktor tökéletes választásnak érezné előbbit a főszerepre. Érdemes kiemelni ugyanakkor, hogy a koreai filmkészítő korábbi adaptációi alkalmával hajlamos volt eltérni az alapanyagtól. Nem feltétlen a fentebb vázolt karakter bőrében kell tehát elképzelni Robert Pattinsont.

bong-joon-ho-robert-pattinson.jpg
(A kép forrása: Deadline)