clash-logo.jpg

  • Új játékmódot kap a League of Legends
  • A Clash minden 2. héten kerül megrendezésre
  • 5 fős csapatokban lehet rá jelentkezni
  • A nevezés a bajnokság hetének hétfőjén kezdődik
  • Csak ranggal rendelkező játékosok vehetnek rajta részt
  • Jegyet kell rá váltani

A szerencsésebbek már áprilisban kipróbálhatták a League of Legends új játékmódját, a Clash-t, május 25-én pedig mindenki számára elérhető lesz a kompetitív játékra kihegyezett formátum. Habár a LOL játéksoknak eddig is módjában állt csapatostul versenybe szállni az Idézők Szurdokban a játék mégis azoknak kedvezett leginkább, akik egyedül vagy párosan szerettek volna játszani. (Solo és Due queue esetében csekély hosszúságú időt kell kivárnunk, mintha teljes stackkel próbálnánk meccset keresni.) A Riot Games szerette volna megkönnyíteni azok dolgát, akik 5 fős csapatként közösen szeretnének LOL-ozni, innen jött az új formátum ötlete.

clash-opponentscouting.png

Öten egy célért

A Clash egy 2 hetente megrendezésre kerülő, bajnokság alapú mód, melynek formátuma klasszikusan versenyeket idéz. A péntek-szombat-vasárnap hosszúságú versenyhétvégén előre összeállított, 5 fős csapatok indulhatnak, akiknek a teljes hétvégén egy közös partyban kell megmutatniuk tudásukat. (A rendszer elfogadja egy beugró játékos részvételét, de csak akkor ha ő is szerepel a csapat listáján.) Lévén egy kompetitív módról beszélünk mondani se kell, hogy a Clash-ben minden champ megnyílik, és a struktúra rang alapon működik. A csapattagok rangját figyelembe véve a rendszer besorolja a játékosokat egy adott osztályba, ahol helyt kell állniuk. (Bronz – Tier 4, Gyémánt – Tier 1, stb.) Azok, akik rang nélkül akarnak nekivágni a Clash hétvégének, illetve nem érték el a 2-es szintű Honort nem vehetnek részt a versenyen.

Esport hangulat

A verseny formátuma a következő. Az első napon, pénteken egy 4 csapatból álló tornát kell győztesen teljesíteniük a kihívóknak, azaz 2 alkalommal kell nyerni a továbbjutásért. A hétvége többi napján ugyanez a felállás fog folytatódni, annyi különbséggel, hogy szombaton 8-ra és vasárnap 16-ra duzzadnak a csapatok számai. Egy elbukott meccs esetén a vesztes csapat kiesik a versenyből, ám nevezhet a másnap kezdődő vigaszágon, ami szintén egy 4 csapatos struktúrát követ. Csak azok, akik az első naptól kezdve vesznek részt a Clash hétvégén juthatnak el az utolsó fordulóba, és nyerhetik meg a tornát. A játékosoknak 30 percük van belépni egy mérkőzésre, viszont ha a csapat egyik tagja megfeledkezik erről a kötelezettségről automatikusan elbukják a meccset.

clash-brackets.png

Nem marad el a jutalom

A nyertes mérkőzéseket a rendszer pontokkal díjjazza, amik 2 bajnokság végével (tehát 4 hetente, kb havonta) összeadódnak, ekképpen megnyitva a Clashben beszerezhető ajándékokat. A Riot új logókkal, bannerekkel, és trófeákkal jutalmazza a sikeres csapatok tagjait. A trófeák két héten keresztül minden mérkőzésen ékes helyet kapnak egy pódiumon a Nexusban.

clash-demaciatrophies.jpg 

Trabant vagy Bugatti

A részvétel nem teljesen ingyenes. A belépéshez jegyszerzés kötelező, amit küldetések teljesítésével, egy baráttól kapott ajándékként, vagy Blue Essence felhasználásával váltható ki. A jegyek mennyisége befolyásolja a loot minőségét, 1 belépővel alapszintű nyereményeket kapunk, míg 5-tel prémium kategóriás jutalmak tulajdonosai lehetünk.

 

Az első eseményre való regisztráció május 21-én, hétfőn veszi kezdetét, majd az elkövetkezendőkben a fent leírtakhoz hasonlóan a hét első napjától lehet jelentkezni az aktuális bajnokságra.