Tegnap este óta elérhetetlenek mind az EVE Online, mind pedig a Dust 514 szerverei, mégpedig azért, mert a gépek túlterheléses támadás (DDoS) alá kerültek. A problémát súlyosbítja, hogy mind a két játék ugyanazon gépparkon üzemel, így egyikhez sem lehet most hozzáférni.

A fejlesztő és fenntartó CCP természetesen már vizsgálja az ügyet: a gépeket lekapcsolták, amíg tüzetesen átnézik az infrastruktúrát, ám még ma sem találták meg a megoldást. A csapat türelmet kér a felhasználóktól, s azt ígérték, hogy nem sokára mondanak egy várható időpontot a szerverek újraindulására.

„Noha a kezdetben újra megnyitottuk a szervereket, úgy döntöttünk jobb, ha mégis lekapcsoljuk ezeket. A legnagyobb körültekintéssel állítottuk le a Tranquilityt és az ehhez kapcsolódó weboldalakat, ameddig a vizsgálatot folytatjuk, s részletesen átnézzük az infrastruktúrát. Twitteren folyamatosan szállítjuk a friss információkat, ám számítani kell arra, hogy a szünet több óráig is el fog tartani, ez ugyanis nem olyan dolog, amit sürgetni kellene.”  -- írta a CCP a hivatalos Facebook-oldalán.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dust 514 -- Megjelenés: 2013. május 14. -- Gépigény: nem készült PC-s verzió