Immár hivatalos mindaz, amit pár hete még csak pletykáltak internetszerte: a LEGO-birodalom az Activision, a Disney és a Nintendo nyomába lép, és saját figurás videojátékot készít. A LEGO Dimensions ráadásul a Gyűrűk ura, a LEGO kaland, a Batman, az Óz és a Vissza a jövőbe! franchise-ok legkedveltebb karaktereit is magába foglalja majd.

A játék Európában szeptember 29-én fog megjelenni PS4-re, Xbox One-ra, Wii U-ra, Xbox 360-ra és PS3-ra – PC-re sajnos nem, emiatt pedig roppant szomorúak vagyunk. Főleg, hogy az alapcsomag tartalma nagyon impozáns:

  • LEGO Dimensions videojáték
  • LEGO Toy Pad (erre helyezheted rá a karaktereket)
  • LEGO Gateway alkotóelemek (ez maga a „dimenziókapu”)
  • 3 db LEGO minifigura (Batman,Gandalf, Wyldstyle)
  • LEGO Batmobile

LEGO Dimensions

Aki még nem látott egyébként Skylanders-szerű játékot, annak elmondjuk, hogy egy olyan programról van szó, aminek a dobozában egy különleges periféria található, amit az adott konzolhoz csatlakoztatva használhatunk oly módon, hogy a rá helyezett figurák (ebben az esetben minifigek vagy akár összerakott járművek) megjelennek a képernyőn, és a játék világában is vezérelhetővé válnak. Ez az ötlet a Skylandersszel milliókat hozott az Activisionnek, azóta pedig a Disney is lekoppintotta a Disney Inifnityvel, a Nintendo pedig az Amiibókkal. Alant egy kis művelődés, majd utána hivatalos trailer.