• Már a Godzilla Kong ellen a járványidőszak legnézettebb mozifilmje
  • A hétvége második legsikeresebb filmje Bob Odenkirk Senki c. akcióvígjátéka volt

Egyre biztatóbb a mozik helyzete. Miközben szárnyalnak a Godzilla Kong ellen (Godzilla vs. Kong) bevételei, más Warner és Disney produkciók is szép számokat produkálnak. Remélhetőleg hamarosan Magyarország is eléri azt a meghatározott feltételrendszert, hogy újranyithassanak a hazai mozik. Az UIP-Dunafilm már közzétette idei bemutatóinak listáját.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Godzilla Kong ellen

Rossz szójátékkal élve mondhatnánk, hogy a Godzilla Kong ellen premierje óta nem konganak a mozik. Adam Wingard filmje a járványidőszak legizmosabb nyitóhétvégi eredményével kezdett, mostanra pedig 390 millió dolláros bevételnél jár (a korábbi csúcstartó Tenet – szigorúbb korlátozó intézkedések mellett – 360 milliót termelt). Csak Észak-Amerikában 80 milliót fialt eddig a film, amivel közel került a vírus alatt elérhetetlennek tűnő 100 milliós álomhatárhoz.

Ez nemcsak a csökkentett kapacitással működő mozis viszonyok közepette számít kiemelkedő eredménynek, hanem annak tükrében is megsüvegelendő szám, hogy a Warner idei művei különdíj fizetése nélkül elérhetők az HBO Max felhasználói számára (a filmek online nézettségi adatait sajnos nem teszik közzé a streamingszolgáltatók).

A film története azután játszódik, hogy Godzilla maga alá gyűrte a titánokat. Az emberek épp a túlélésért küzdenek, már csak a Koponya-sziget lakója, King Kong maradt egyenrangú ellenfele, aki a hetvenes évekbeli sikertelen expedíció óta csak erősebb lett.

Senki

A hétvégi dobogó második fokán a Senki (Nobody) áll. Nem elégedetlenkedhet a Universal, hiszen Bob Odenkirk (Better Call SaulBreaking Bad) főszereplésével készült akcióvígjátéka a bemutató óta eltelt négy hétben 34 millió dollárt gyűjtött jegyeladásból globálisan.

A film főhőse egy teljesen szürke kertvárosi apuka, mellőzött férj. Amikor azonban betörnek az otthonukba, fény derül titokzatos múltjára, és brutális tettek sorozata következik. A rendezői székben Ilya Niashuller (Hardcore Harry) ül, a forgatókönyvet pedig Derek Kolstad (John Wick-széria) jegyzi.

nobody-film-2021.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Gonosz csoda

Szerényebb eredménnyel és visszafogott nézői értékelések mellett fut harmadik hete a Sony Gonosz csoda (The Unholy) című horrorfilmje, ami közel 10 milliót termelt eddig. A Jeffrey Dean Morgan (The Walking DeadWatchmen) főszereplésével készült opuszban egy hallássérült lány csodás dolgokat művel, állítása szerint Szűz Mária kegyelméből. Akad azonban egy rámenős újságíró, aki utánajár az esetnek, és hamar rájön, hogy sötét erő kerítette hatalmába Alice-t.

the-unholy-film-2021.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Raya és az utolsó sárkány

Elégedettek lehetnek a Disney-nél is, hiszen a Raya és az utolsó sárkány megtartotta negyedik helyét a nézettségi versenyben, és már 37 milliót hozott az észak-amerikai piacon, míg nemzetközileg 100 milliónál jár. A film története szerint széthúzás és idegenek veszélyeztetik az ősi ázsiai Kumandra birodalom egységét. Raya, a bátor harcos apró segítőivel felkeresi az utolsó élő sárkányt, Sisut, hogy segítségét kérje a nehéz időkben.

raya-and-the-last-dragon-review.jpeg
(A kép forrása: IMDB)

Tom és Jerry

Szép bevételek tudhat magáénak a Warner Tom és Jerry című hibrid technikával készült, animációs-élőszereplős filmje. Már 42 millióra rúgnak a produkció mozis jövedelmei, amihez hozzáadódnak az HBO Max fentebb említett számai. A népszerű mesét nagyvászonra adaptáló film azt mutatja be, hogy a két főhős hogyan találkozott egymással és hogyan lettek riválisok.

mv5bmmy1njq2zwetnwrkzi00mmm4lwi0ntytzwe3mjhjzmnkywyzxkeyxkfqcgdeqxvymti0nte1njg4v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Ti melyik filmet várjátok a legjobban a hazai mozikban?

Forrás: MTI