Meg vannak számlálva a THQ napjai. A hónapok óta egyre csak romló pénzügyi helyzet mára odáig fajult, hogy a kiadó türelmi egyezményt kötött a Wells Fargo Capital Finance-szel. A megállapodás értelmében 2013. január 15-ig a befektető cég nem követeli vissza az 50 millió dollárját, sőt további hiteleket biztosíthat.

Ezzel persze csak időt nyert a cég, ahhoz ugyanis, hogy talpra tudjanak állni, egy komoly támogatóra van szükség. Az erre vonatkozó tárgyalások jelenleg is zajlanak egy most még ismeretlen vállalattal, de THQ leszögezte: nincs garancia arra, hogy sikerül is nyélbe ütni egy életmentő üzletet.

Az események során lemondott a cég pénzügyi vezetője, Paul Pucino, s ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy a jobb minőség érdekében a kiadó elhalasztotta három játékának (Company of Heroes 2, Metro: Last Light, South Park: The Stick of Truth) megjelenését, nem csoda, hogy Michael Pachter borús képet festett a jövőről. Szerinte egyre nagyobb a felszámolás veszélye, különösen a halasztások után.