A modern világ béklyói, kötelességei és elvárásai elől elvonulva, tiszta lappal kezdhetünk új életet a Flow Studio alkotásában, ami egy igazi hátizsákos kalandra invitál. Bár némi körítésnek azért örültünk volna, a Len’s Island nem fecsérli ilyenekre az időt, és karakterünk néhány ismertetőjegyének, jellemzőjének és ruházatának kiválasztása után rögtön belehajít az ismeretlenbe, hogy nekiláthassunk új életünk felépítésébe. Mármint szó szerint, ugyanis nem vár minket tengerparti villa vagy luxusnyaraló, csupán az aprócska hátizsákunkban rejlő néhány eszköz, amivel (és saját kezünkkel) nekiláthatunk megvalósítani terveinket.

Robinson Crusoe kalandjai

A játék minimalista stílusú grafikája többnyire egész kellemes látványt nyújt, akár az erdőket, akár a tengerpartot, akár a sötét barlangokat barangoljuk be, miközben lépten-nyomon alapanyagokba botlunk, melyekből aztán épületek, bútorok és más tárgyak egyre bővülő tárházát dobhatjuk össze. Mindez eleinte egész könnyen indul, mert a legalapabb dolgokról is kapunk némi szűkszavú instrukciót, és olyasmiről talán nem is kell senkinek sem sokat magyarázni, hogy farönkökhöz fát kell kivágnunk a baltánkkal, ércekért vagy kőért pedig csákányunkat belevájni a sziklákba. A Len’s Island azonban ezt követően kvázi elengedi a kezünket és utunkra bocsájt, hogy a továbbiakban saját belátásunk szerint kalandozzunk és találjuk ki mindent, ami opcióként jó lenne, de így egyes játékosok garantáltan tanácstalanul fognak rohangálni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az építkezés begyakorlásához remek alapot ad egy relatíve korán felfedezhető, kicsit megrongált kunyhó, amit könnyedén kipofozhatunk, és kinevezhetünk első bázisunknak, ahova mindig visszatérhetünk egy dolgos nap után. Elég alapanyagot gyűjtve aztán hidakat építgetve elkezdhetjük a környező szigetek felfedezését, köztük egy közeli városkát is, melynek lakói számos portékával várnak néhány aranytallér reményében, de persze magunk is áruba bocsájthatjuk kincseinket, hogy aztán jobb felszerelésre fordítsuk az így befolyt pénzt. A gondtalan mindennapok árnyékában azonban titokzatos, sötét lények ólálkodnak, akikkel többek között a földalatti barlangok hálózatának folyosóit bejárva futhatunk össze és küzdhetünk meg.

A kincses sziget

A Len’s Island a látvány tekintetében egy alapvetően abszolút kellemes, farmszimulátoros elemekkel vegyített igazi kalandjáték, ami azonban jelenlegi állapotában inkább mondható egy rendkívül stabil alapnak, amire még bőven lehet építkezni. Erősen érződik továbbá az útmutatás hiánya, aminek szabadságát biztos lesz, aki élvezni fogja, sokan viszont elvesznek majd a játékban miatta. Persze a maga módján a Len’s Island már jelenlegi állapotában is egész szórakoztató, bőven el lehet tölteni az időt a felfedezéssel, alapanyaggyűjtéssel, építgetéssel, kertészkedéssel, harccal és miegymással, de értelemszerűen nem érződik még egésznek. Mindez azonban még bőven változhat, hiszen épphogy csak megjelent korai hozzáférésben, a fejlesztők pedig nagyjából kétévnyi munkával terveznek. Ha valaki kedveli az építgetős-ültetgetős kalandjátékokat, annak már most bőven megérhet egy próbát, mindenesetre érdemes figyelni a fejlesztését, mert a kiindulási pont már most sem rossz.